Geïnspireerd op de TV uitzendingen die al jaren miljoenen kijkers trekken is er dit jaar ook een echte Deventer Editie van The Passion.

Het traditionele Bijbelse verhaal is voor deze editie niet alleen in een moderner jasje gestoken maar heeft ook karakteristieke Deventer kenmerken gekregen. De boodschap; Compassie, verdraagzaamheid, hoop en liefde spreekt hierdoor nóg meer tot de verbeelding. De voorbereidingen en try-outs zitten er op en alle betrokken kunnen niet wachten om te schitteren in de twee voorstellingen. De eerste is om 18:30 en de tweede om 21:00 uur.

Een droom die uitkomt

Initiatiefnemers Angela van den Berg en Judith de Rijk koesteren de droom van een lokale editie van The Passion al jaren. Samen brachten ze verenigingen, professionals, sponsoren en vele vrijwilligers samen voor dit omvangrijke project. “De verbondenheid die de landelijke The Passion tot stand brengt boeide ons enorm. We kijken er erg naar uit en zijn er vol van. De aanloop ernaartoe is al heel mooi, de uitvoering gaat een prachtig hoogtepunt worden.” Aldus de twee initiatiefnemers.

Van de Brink naar de Worp

Op en rond vier podia’s verspreid door het worpplantsoen zal een groot gedeelte van The Passion Deventer zich afspelen. Een groot kruis wordt door jongeren van 8 tot 11 jaar van de Brink naar het Worpplantsoen gebracht. Dit alles onder begeleiding van TV-persoonlijkheid Gerda Havertong, die de rol van verteller op zich zal nemen. De ruim 200 deelnemers worden op professionele wijze ondersteund door muzikaal leider Sandra de Bruin en regisseur Wilma Licht. DRTV maakt een registratie van de voorstelling en verzorgt tijdens de voorstelling de detail- en sfeerbeelden op een groot scherm naast het podium. Een DVD van The Passion Deventer zal medio april te koop zijn.

Geen kaartverkoop maar sfeervolle kaarsenzak

De entree van The Passion Deventer is vrij. Iedereen die een kleine bijdrage wil doen kan voor € 5,- een kaarsenzak (lampion red.) kopen en deze voorzien van een eigen boodschap een plaats geven in het Worpplantsoen waardoor er een extra sfeervolle dimensie zal ontstaan.

Wij zijn erg benieuwd en horen graag in de reacties van je wat jij er van hebt gevonden! Stuur ons ook vooral je mooie sfeerfoto’s (info [at] ontdekdeventer.nl) dan zorgen wij dat we deze een mooie plek geven!

Kijk voor meer informatie op:  www.thepassiondeventer.nl

 

Reacties

reacties

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here