Laatste Update: 01/04/2016 09.01 uur.

Dat het plan op tafel lag wisten we natuurlijk al maar naar nu blijkt verdwijnen de verplichte sluittijden in de Deventer Horeca al in mei. Dit meldt een woordvoerder van de gemeente.

Het is een lang gekoesterde wens van vele Deventer Horeca ondernemers; Zelf kunnen bepalen tot hoe laat je open bent. Het ziet er nu naar uit dat dit al vanaf 1 mei a.s. het geval is. De gemeente streeft er naar de besluitvorming hieromtrent begin mei af te ronden en de Horecaondernemers gedurende een proef van een jaar de vrije hand te geven in de sluittijden van hun etablissement. De gemeente hoopt op deze manier dat het voor mensen uit de regio aantrekkelijker gaat worden om bij de keuze van een stapavond voor Deventer te kiezen.

Bezwaren

Het plan van de gemeente kan rekenen op een hand vol bezwaren van bewoners. Deze vrezen dat de ruimere openingstijden tot meer overlast op latere tijdstippen zullen lijden. De gemeente heeft in de ingediende bezwaren geen reden gezien de proef met vrije sluittijden aan te passen. Of dit tot juridische vervolgstappen van de klagers zal leiden is op dit moment nog niet duidelijk.

Omwonenden

Zodra de gemeente een besluit heeft genomen over de definitieve start van de proef zullen de inwoners van de Deventer binnenstad hierover worden geïnformeerd, ook zal dan duidelijk worden aan welke voorwaarden de horecazaken moeten voldoen om overlast te voorkomen.

Update: Proef bevestigd + Havenkwartier doet ook mee

Burgemeester Heidema heeft besloten de proef door te laten gaan. Het verzoek van de horeca zal nu dus eindelijk doorgang vinden. De proef loopt van 1 mei 2016 tot 1 mei 2017. Naast de binnenstad is ook het Havenkwartier toegevoegd aan de proef. 

Tijdens de proef van een jaar mogen horecabedrijven op vrijdag en zaterdag zelf bepalen hoe laat ze sluiten. Ook zijn er een aantal feestdagen waarom de proef geldig is. Doordeweeks wijzigt er niets.

Wij vinden dit natuurlijk een goed plan. Al begrijpen we ook dat we er met zijn allen voor moeten zorgen dat de ruimere openingstijden niet tot overlast zullen lijden. Het zou natuurlijk jammer zijn als de gemeente na een jaar weer moet besluiten de proef te staken vanwege toegenomen overlast.

Ben je het eens met het plan van de gemeente of juist niet en zal het hierdoor gezelliger worden in de Deventer binnenstad? Geef je mening en reageer!

 

Reacties

reacties

2 REACTIES

  1. Hhahahahahaha pakeren gratis in de binnenstad dat gebeurt nooit de gemeente geeft dat nooit op je maakt toch ook niet je beste melkkoe af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here