Laatste update: 15.22 uur

Drie jaar geleden dronk ze zelf haast nooit koffie maar gisteren is Anneke Peters in de Westergasfabriek te Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van de “Barista Challenge 2016“. Met het door haar zelf bedachte recept ‘ZENZERO LATTE’ versloeg ze in de finale de vier andere finalisten uit België, Hongarije en Nederland.

Bijbaantje

Het is pas een paar jaar geleden dat Anneke als bijbaantje, naast haar studie toegepaste psychologie, besloot te solliciteren bij Bagels & Beans en werd “besmet” met het koffie-zet-virus. Dit alles met de overwinning afgelopen zondag als resultaat.

Gember

barista-challenge-anneke-peters
‘ZENZERO LATTE’ het prijswinnende recept van Anneke

Het klinkt eenvoudig; Twee shots espresso, Witte chocolade en een beetje gember. Deze ingrediënten zijn de smaakmakers van het door Anneke zelf ontwikkelde, en inmiddels prijswinnende, recept.  Het recept is misschien het beste te omschrijven als een zoete verleiding met een tintelende afdronk, gewoon erg lekker en bijzonder!

Finale

Tijdens de finale moest Anneke de jury twee keer, onder tijdsdruk, overtuigen van haar kunnen. Met de overwinning in de finale wint Anneke een geheel verzorgde reis naar World of Coffee 2016 in Dublin.

 

 

Proeven

Of je het prijswinnende recept van Anneke ook zelf kunt gaan proeven bij Bagels & Beans in Deventer is nog niet duidelijk. Bagels & Beans wil het recept van Anneke dolgraag op de kaart zetten “Hiervoor is echter eerst toestemming van het hoofdkantoor nodig omdat we een franchise zijn” laat men in een reactie weten. Wij denken echter dat het een kwestie van tijd is en zullen zeker langskomen om dit heerlijke recept te komen proeven!

anneke-peters-wint-barista-challange
De trotse winnares met haar prijs.

 

 

 

 

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here