Vanaf zaterdag 16 juli kan ook Deventer smullen van de heerlijkste specialiteiten van Cigkoftem. Om 12.00 zal de vestiging van Cigkoftem in de Nieuwstraat feestelijk worden geopend. Vanaf dan kun je bij Cigkoftem dagelijks terecht voor heerlijke vegetarische specialiteiten.

Çigköfte is een gerecht dat oorspronkelijk komt uit het zuidoosten van Turkije en wordt gemaakt van rauw vlees en pittige kruiden. Bij Cigkoftem wordt er echter in plaats van vlees een speciale vegetarische variant van de köfte bereid.

Ondernemer Hasan Uzun legt het ons desgevraagd even uit: “Wij bieden een heerlijk alternatief voor de traditionele Çigköfte. Onze variant, die bestaat uit tarwegort, tomatenpuree, rode peper en nog 18 soorten specerijen, maken we dagelijks vers. Naar smaak kan de gast kiezen uit een pikante of milde variant. Extra lekker is het om de Çigköfte te eten in een opgerolde lavas (wrap) samen met ijsbergsla, peterselie, mint, citroen, tomaat, komkommer en een speciaal gemaakte saus.
Het is een vegetarisch alternatief maar dit doet aan de smaak niets af. Door ons speciale recept is de traditionele smaak van Çigköfte behouden gebleven. Bovendien is het erg gezond en bevat het weinig calorieën!” aldus een enthousiaste Uzun.

Naast de vegetarische Çigköfte zijn er vanaf zaterdag bij Cigkoftem ook zoete lekkernijen verkrijgbaar. Je kunt lekker komen eten in het sfeervolle restaurant of de gerechten komen afhalen. Binnenkort is het ook mogelijk de specialiteiten van Cigkoftem thuis te laten bezorgen.

Cigkoftem is (vanaf zaterdag) zeven dagen per week geopend. De openingstijden zijn:

Ma t/m do        12:00 – 22:00
Vr en Za           12:00 – 23:00
Zo                     12:00 – 22:00

Wij doen even een rondje door de Nieuwstraat zaterdag, jij toch ook?

Cigkoftem Deventer – Nieuwstraat 82 – 06-84671260

Reacties

reacties