Deventer is een bijzondere stad. Prachtige historische gebouwen, een voetbalclub met het mooiste stadion van Nederland en heel veel cultuur. Toch is er nóg iets dat Deventer uniek maakt. Deventer heeft de eerste Zeemerminnenschool van Nederland!

Je leest het goed, een school voor zeemeerminnen. Opgericht door Marijke Pie uit Deventer, die ook wel door het leven gaat als Mermaid Chrystal. Ze is professioneel zeemeermin en geeft heuse zeemeerminnen cursussen. Tijdens de cursus “Hoe word ik een Zeemeermin”, die ze overigens geeft in een zwembad in Zeist, leren de deelnemers op elegante wijze zwemmen met een zogenaamde monovin.

De cursus is razend populair onder zowel vrouwen als mannen en kan, hoe kan het ook anders op veel media-aandacht rekenen.

meerminschool
Foto: meerminschool.nl

De basiscursus kost €300,- en bestaat uit drie avonden. Tijdens de cursus ligt de focus op de juiste zwemtechniek, veiligheid en rekken en strekken. Je leert alles over welke materialen je nodig hebt, wat voor soort monovinnen er zijn, en welke bij jou zou passen. Ook alles over de verschillende soorten staarten, en wat daar de voor- en nadelen van zijn komt aan bod. Meer over de cursus op www.meerminschool.nl

Wat gaaf! Zien we jou binnenkort ook op het Deventer Stadsstrand met je zeemeerminnenstaart? 

 

Reacties

reacties