5.5 C
Deventer
za 5 december 2020 - 13:12

20 jaar Deventer Op Stelten 

Deventer Op Stelten 2018: 6 t/m 8 juli!

Deventer Op Stelten vierde in 2016 haar 20 jarig bestaan en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende evenementen van het land. Tijdens Deventer Op Stelten kun je in één weekend genieten van meer dan 150 nationale en internationale voorstellingen op het gebied van buitentheater. Openluchtvoorstellingen van wereldfaam staan ieder jaar weer te trappelen om hun opwachting te mogen maken tijdens dit mooie evenement.

In het weekend van vrijdag 6 t/m zondag 8 juli 2018 is Deventer voor even het middelpunt van cultureel en creatief Nederland. Groots meeslepend spektakel en kleine intieme openluchtvoorstellingen wisselen elkaar af op bijzondere locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer. Deventer Op Stelten laat zich letterlijk en figuurlijk het beste omschrijven als “Spektakel op hoog niveau”. Niet voor niets is het evenement in 2014 uitgeroepen tot ‘Beste Publieksevenement van Nederland’ en trekt het evenement jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers.

Spectaculaire openingsvoorstelling

Het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten 2018 word op donderdagavond 5 juli geopend met een grootschalige productie. Een bijzondere aftrap van het festival! De magie van Deventer Op Stelten word samengebracht in een hoogstaande, dynamische voorstelling, door en met de stad!

deventer-op-stelten

Bijzondere locaties

Waar Deventer Op Stelten zich in de beginjaren vooral afspeelde op de grote pleinen van Deventer, de Brink en het Grote Kerkhof, speelt het evenement zich, door de toenemende populariteit, de afgelopen jaren ook steeds meer af op andere aansprekende locaties. Grote voorstellingen in het Worpplantsoen, op de Beestenmarkt en in de Lebuinuskerk bieden sinds enkele jaren een bijzonder decor voor minstens even bijzondere voorstellingen.

Deventer Op Stelten is buitentheater van het allerhoogste niveau. Door de bijzondere locaties bevind jij je op het ene moment midden in een voorstelling en speelt even later de volgende voorstelling zich hoog boven je af. Laat je verbazen door de halsbrekende toeren die de acts uithalen, schater het uit van het lachen tijdens een humoristische show en laat je ontroeren door een even intieme als indrukwekkende voorstelling tijdens Deventer Op Stelten!

Het overgrote gedeelte van het festival is gratis toegankelijk. Voor enkele voorstellingen worden tickets verkocht.

Like Ontdek Deventer op Facebook voor updates over het programma van Deventer Op Stelten 2018!

Video: Close-Act met de voorstelling GLOBE tijdens Deventer Op Stelten 2015