Evenement: Deventer Op Stelten

20 jaar Deventer Op Stelten 

Deventer Op Stelten 2017: 7 t/m 9 juli!

Deventer Op Stelten vierde in 2016 haar 20 jarig bestaan en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende evenementen van het land. Tijdens Deventer Op Stelten kun je in één weekend genieten van meer dan 150 nationale en internationale voorstellingen op het gebied van buitentheater. Openluchtvoorstellingen van wereldfaam staan ieder jaar weer te trappelen om hun opwachting te mogen maken tijdens dit mooie evenement.

In het weekend van vrijdag 8 t/m zondag 10 juli 2016 was Deventer voor even het middelpunt van cultureel en creatief Nederland. Groots meeslepend spektakel en kleine intieme openluchtvoorstellingen wisselen elkaar af op bijzondere locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer. Deventer Op Stelten laat zich letterlijk en figuurlijk het beste omschrijven als “Spektakel op hoog niveau”. Niet voor niets is het evenement in 2014 uitgeroepen tot ‘Beste Publieksevenement van Nederland’ en trekt het evenement jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers.

Spectaculaire openingsvoorstelling

Het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten 2016 werd op donderdagavond 7 juli geopend met een grootschalige productie. Een bijzondere aftrap van de 20e editie van het festival! De magie van 20 jaar Deventer Op Stelten werd samengebracht in een hoogstaande, dynamische voorstelling, door en met de stad!

deventer-op-stelten

Bijzondere locaties

Waar Deventer Op Stelten zich in de beginjaren vooral afspeelde op de grote pleinen van Deventer, de Brink en het Grote Kerkhof, speelt het evenement zich, door de toenemende populariteit, de afgelopen jaren ook steeds meer af op andere aansprekende locaties. Grote voorstellingen in het Worpplantsoen, op de Beestenmarkt en in de Lebuinuskerk bieden sinds enkele jaren een bijzonder decor voor minstens even bijzondere voorstellingen.

Deventer Op Stelten is buitentheater van het allerhoogste niveau. Door de bijzondere locaties bevind jij je op het ene moment midden in een voorstelling en speelt even later de volgende voorstelling zich hoog boven je af. Laat je verbazen door de halsbrekende toeren die de acts uithalen, schater het uit van het lachen tijdens een humoristische show en laat je ontroeren door een even intieme als indrukwekkende voorstelling tijdens Deventer Op Stelten!

Het overgrote gedeelte van het festival is gratis toegankelijk. Voor enkele voorstellingen worden tickets verkocht.

Bekijk het programma van

Deventer Op Stelten 2016!

Like Ontdek Deventer op Facebook voor updates over het programma van Deventer Op Stelten 2017!

Video: Close-Act met de voorstelling GLOBE tijdens Deventer Op Stelten 2015

Over OntdekDeventer.nl

OntdekDeventer.nl is hét startpunt voor alles wat je wilt weten over Deventer. Alles over Evenementen, Shoppen, Overnachten en Cultuur in Deventer voor jouw verzameld op OntdekDeventer.nl

OntdekDeventer.nl houdt je op de hoogte van alles wat je niet mag missen in Deventer. Volg ons ook op Facebook & Twitter voor extra lezersacties en aanbiedingen!

Ook over Deventer:

Copyright © 2016 Ontdek Deventer.

Naar Boven

HEEL EVEN VOOR DAT JE GAAT: ONTVANG JIJ DE DEVENTER MAANDAGENDA AL?

Wil jij geen evenement in Deventer missen? Meld je nu aan en ontvang de Deventer Maandagenda iedere maand gratis in je inbox!

Je gegevens worden nooit beschikbaar gesteld aan derden.

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co