5.2 C
Deventer
wo 2 december 2020 - 10:28

Herleef de tijd van Dickens tijdens het Dickens Festijn

Het ultieme kerstgevoel beleef je pas echt tijdens een bezoek aan het Dickens Festijn in Deventer. Ieder jaar vormt het even historische als prachtige Bergkwartier vlak voor kerst het decor van dit unieke tweedaagse evenement. Waan je in het historische Engeland van Charles Dickens. Herleef  ‘A Christmas Carol’ en ontmoet de vele beroemde personages uit de boeken van de Engelse schrijver tijdens het Dickens Festijn in Deventer.

Het Dickens Festijn prikkelt alle zintuigen. Al wandelend snuif je je geur van knisperend houtvuur, dennennaalden en vers gebakken brood op terwijl je een slokje neemt van de punch die je bij dat leuke kraampje hebt gekregen. Je kijkt je ogen uit terwijl je op het ene moment oog in oog staat met Scrooge en op het andere moment Oliver Twist al vluchtend voor de sterke arm der wet de hoek om komt gerend. Het is tijd even bij te komen van alle commotie bij een groepje Christmas Carol Singers die de mooiste kerstliederen ten gehore brengen.

Ontmoet de ruim 950 personages uit de boeken van Charles Dickens

Het Dickens Festijn vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018. Het festijn speelt zich af in de pitoreske straatjes van het Bergkwartier, de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Tijdens het Dickens Festijn komen ruim 950 personages uit de boeken van Dickens tot leven in het Bergkwartier. Al wandelend langs allerlei kraampjes en prachtige panden kun je genieten van historisch buitentheater en straatmuzikanten die de tijd van Dickens doen herleven. Onder de rook van de indrukwekkende Bergkerk genieten jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers van dit unieke evenement.

Ook op andere plekken in de stad is er van alles te beleven in kader van Deventer Kerststad. Zo is er een sfeervolle antiek- en brocantemarkt in de Mariakerk en een grote kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk op het Grote Kerkhof. Ook is er op zaterdag de reguliere (maar extra feestelijke) markt op de Brink en zullen de winkels in het centrum op zondag geopend zijn. Een bezoek aan het Dickens Festijn is hierdoor een dagje uit voor het hele gezin!

Toegang Dickens Festijn

De toegang is gratis. Let op: toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Er dient rekening gehouden te worden met een wachttijd bij de toegang, deze wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

Geniet tijdens de koude dagen vlak voor kerst van de warme deken van gastvrijheid die je zult ervaren tijdens een bezoek aan Deventer. Kom het Dickens Festijn ervaren en laat je betoveren voor het mooie Deventer tijdens dit sfeervolle en unieke evenement!