1.4 C
Deventer
za 5 december 2020 - 12:26

DEVENTER BOEKENMARKT: Niet alleen de grootste maar ook de leukste van Europa!

Met bijna 900 kramen, 6 kilometer markt en vele duizenden boeken is de Deventer Boekenmarkt de grootste boekenmarkt van Europa. Op zondag 5 augustus 2018 vindt alweer de 30e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats in de historische binnenstad van Deventer. Ieder jaar weer weten vele tienduizenden boekenliefhebbers uit binnen en buitenland op de eerste zondag van augustus hun weg naar Deventer te vinden op zoek naar dat ene boek voor in de verzameling.

De markt met gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland verzameld in het adembenemende decor van de historische Hanzestad Deventer maakt dat de boekenmarkt naast groot van opzet toch vooral sfeervol en uniek is. In 2014 heeft de Deventer Boekenmarkt de Boudewijn Büchprijs ontvangen, omdat het al meer dan 25 jaar een breed publiek weet te trekken en deze enthousiast maakt voor het antiquarische- en tweedehands boek.

Een bezoek aan de Deventer Boekenmarkt is echter niet alleen interessant voor boekenliefhebbers. Rond de boekenmarkt worden er ieder jaar op verschillende locaties in de stad diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er speciale exposities en is er op diverse plekken live muziek. Bovendien is het heerlijk toeven op een van de vele terrasjes waar u gastvrij ontvangen zult worden. Het gevarieerde horeca aanbod in Deventer zorgt ervoor dat u ook bij wat minder mooi weer altijd een plekje kunt vinden om even bij te komen onder het genot van een kopje koffie met een lekker stukje Deventerkoek.

De Deventer Boekenmarkt speelt zich af rond de grote stadspleinen de Brink en het Grote Kerkhof, de IJsselkade, Zandpoort, Polstraat, Melksterstraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle en Van Twickelostraat. Het aanbod is zeer gevarieerd, van literatuur en poëzie tot kinderboeken en strips. Hierdoor is de Deventer Boekenmarkt een absolute aanrader voor jong en oud(er).

De boekenmarkt begint officieel om 9.30 uur en duurt tot 17.30 uur.