Tijdens Deventer Op Stelten bezoeken tienduizenden toeristen onze mooie Hanzestad aan de IJssel. Velen van hen willen niets missen van het festival en nemen daarom massaal hun intrek in de gezellige hotels, bed and breakfasts en campings in en rond Deventer. De meest opvallende accommodatie van dit jaar is te vinden op de Worp, waar de Deventer Stadscamping haar gasten een overnachting biedt in de Kar Tent.

“Een KarTent?” Nee geen tent op wielen, wees ‘gerust’. De KarTent is een  opvouwbare tent van Karton! Tijdens Deventer Op Stelten staan er 150 van deze kartonnen tenten langs de IJssel op de Worp.

De KarTent is een Nederlandse uitvinding van een aantal Delftse studenten en veroverend op dit moment in rap tempo de festivals in binnen en buitenland. De naam dekt eigenlijk ook direct de lading: De KarTent is een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Het karton zorgt ervoor dat de tent eenvoudig gerecycled kan worden; na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt om wc-papier, schoolboeken, schoenendozen of andere dingen van te maken! Daarnaast is de tent sneller opgezet dan menig ‘normale’ tent. In nog geen halve minuut staat hij, geen uren stuntelen met tentstokken en haringen dus! Kijk zelf maar:

“Nu maar hopen dat het droog blijft!” hoor ik je denken? Geen probleem, de KarTent is gemaakt van een hoogwaardige kartonsoort die weinig water opneemt. Het ontwerp van de tent zorgt ervoor dat vocht geen probleem is. De tent zou het gemakkelijk 4 dagen uit moeten houden; lang genoeg voor Deventer Op Stelten dus!

Duurzaam, grappig, én uniek. Wij vinden het een super idee van de Stadscamping op de Worp! En jij?

Reacties

reacties