Het heeft even geduurd maar toch lijkt het er nu toch echt op dat de lang gekoesterde droom van Deventenaar Koos Janssen uit gaat komen, nu ook de welstandscommissie planadviesraad groen licht heeft gegeven voor de tijdelijke bebouwing aan de Bolwerksweg lijkt niets het Deventer Stadsstrand nog in de weg te staan.

2016
Al in 2016 begonnen de inspanningen van Janssen om bij Deventer een eigen stadsstrand aan de IJssel te realiseren. Draagvlak onder de Deventenaren was er voldoende. De €15.000 die nodig was voor het aanloop traject en de aanvraag van de benodigde vergunningen was vlot ingezameld d.m.v. crowdfunding.

Langdurig traject
Dat het realiseren van een heus stadsstrand in Deventer meer voeten in de aarde had dan je aanvankelijk zou denken bleek al snel. Het geduld van Janssen, en de rest van Deventer, werd door langlopende procedures en aanvragen danig op de proef gesteld.

Posted by Deventer verdient een stadsstrand on Samstag, 15. Juli 2017

Horecapaviljoen
Met het akkoord van de welstandscommissie lijkt niets de realisatie van een Deventer Stadsstrand meer in de weg te staan. Naast de realisatie van een recreatiestrand op de IJsseloever is ook toestemming gegeven van een pop-up horecapaviljoen.

De zomer van 2018 komt voor het Deventer initiatief nog net te vroeg. Doelstelling is nu dat het stadsstrand in april 2019 vorm krijgt zodat Deventer in de zomer van dat jaar kan gaan genieten op haar eigen stadsstrand!

Reacties

reacties