5.2 C
Deventer
wo 2 december 2020 - 11:15

LOS FESTIVAL: EEN CULTURELE SMELTKROES VAN 20 HECTARE

Het Havenkwartier is een de nieuwste en creatiefste hotspots in Deventer. Sinds enkele jaren ontstaat op dit stukje Deventer iets dat zich misschien wel het beste laat omschrijven als dé creatieve en culturele kweekvijver van Deventer. LOS Festival is slecht één van de voorbeelden van al het moois dat het Havenkwartier toevoegt aan de toch al indrukwekkende culturele agenda van Deventer.

LOS Festival

Het is lastig om LOS Festival in het kort te omschrijven. Woorden als bijzonder, intiem, eigenzinnig en cultureel beschrijven het festival maar dekken de lading niet in zijn geheel. In korte tijd heeft LOS Festival zich een plek in het toch al royale landschap van culturele events in Deventer weten te veroveren en misschien nog wel belangrijker; in het hart van vele Deventenaren die gek zijn op LOS en alles dat er zich op en rond het Havenkwartier afspeelt.

Smeltkroes van 20 hectare

Hoewel je het qua oppervlakte niet zou zeggen is LOS echt een intiem festival te noemen. De kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare en omarmen je direct nadat je het festivalterrein op loopt. Je bent niet zomaar ergens; Je bent op bezoek bij de Havenkwartierders thuis, en dat voel je.

Voor ieder wat wils

Concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater en eten & drinken zomaar een greep uit alle activiteiten die je kunt verwachten tijdens LOS Festival. Letterlijk voor ieder wat wils dus. Je kunt actief deelnemen of je gewoon lekker laten meenemen door de vrijzinnige, ontspannen en avontuurlijke sfeer in het prikkelende havengebied.

Natuurlijk mag lekkere muziek op een festival als dit niet ontbreken. De line-up van LOS is al even divers als alle andere activiteiten. Zowel lokale als (inter)nationale artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting van het festival. Je kunt ontspannen genieten van diverse singer/songwriters maar ook een van de avontuurlijke concerten op spannende locaties bezoeken. Het feestje gaat door tot in de avond met muzikale hoogstandjes bij bijvoorbeeld PIKNIK of DOK H2O.

Op 14 april 2018 is de 5e editie van dit leuke evenement! Wil je op de hoogte blijven van onze updates over dit of een van de vele andere evenementen in Deventer? Like dan onze Facebookpagina zodat jij als eerste op de hoogte bent!

De toegang tot LOS Festival is gratis. Je kunt dus de hele dag kiezen uit alle leuke activiteiten en concerten. Als je wilt kiezen tenminste. Onze tip: Laat het lekker over je heen laten komen en laat je meeslepen door de sfeer en typerende vibe van het festival: Ga LOS!