Ben je bang in het donker? Sla dan vandaag maar even wat extra kaarsen in! Als het je is ontgaan kun je vanavond geheel onverwacht in een donker Deventer terecht komen. Geen reden om in paniek te raken gelukkig maar vanavond is het jaarlijks terugkerende Earth Hour. Dit jaar is er ook in Deventer een Earh Hour Event en wel in het Havenkwartier.

Earth Hour is een wereldwijde beweging die aandacht vraag voor de kwetsbaarheid van de aarde, klimaatverandering en duurzaamheid. Om dit kracht bij te zetten geven jaarlijks miljoenen mensen, instanties en bedrijven over de hele wereld een krachtig signaal af door misschien wel de meest simpele handeling die je hiervoor kunt bedenken: Het licht gaat uit.

Ook in Deventer gaat op zaterdag 19 maart vanaf 20:30 uur op veel plaatsen de schakelaar voor een uur om. Zo zullen de Waag, de Lebuïnuskerk en de Wilhelminabrug voor een uur ‘op zwart gaan’

Earth Hour Event

Vanaf 18:45 uur kun je op het Havenkwartier in Deventer terecht voor het Earth Hour Event Deventer. Tijdens dit event zijn er verschillende activiteiten zoals;

  • Spectaculaire licht en muziekshow van Symphony of Fire
  • Schminken met glow in the dark
  • Dineren in het donker bij Fooddock
  • Expositie van licht-donker foto’s van kinderen uit Deventer
  • Sport en spel in het donker zoals tafeltennissen met glow in the dark balletjes, voetballen etc.
  • Buitenbar PIKNIK
  • ‘Deventer bij night’: bekijk op interactieve schermen hoe jou straat, buurt of stad er in de avonduren uitziet. Waar is er een teveel aan licht en wat is het verschil tussen oude lampen en lesverlichting?
  • Tal van andere activiteiten

Om half negen gaat ook hier het licht uit, zowel op het terrein als de verlichting van de grote graansilo. Hoe dat zal gebeuren is nog een verassing, je moet er bij zijn om dit te beleven!

Heb jij al extra kaarsen ingeslagen voor vanavond of ben je bang in het donker? Laat het weten via de reacties!

 

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here