Update: 24 maart (aanpassing parcours)

De liefhebbers van de wielersport kunnen het komende weekeinde hun hart op halen in Deventer. Het gehele weekend staat in het teken van De Ronde van Vedett. De eerste editie van dit evenement, georganiseerd door de Stichting Koers & Cultuur, vindt plaats van 25 t/m 27 maart in Deventer.

De Ronde van Vedett is een wieler-driedaagse met een cultureel randprogramma. Het weekend start op vrijdagavond in De Hip (Brink 21) met een wielerquiz, films en de van Holland Sport bekende wielerbaan. Op deze wielerbaan kan overigens iedereen het gehele weekend strijden om het Vedette-baanrecord! Tijdens deze avond vindt ook de presentatie van het boek “De renner van het Bergkwartier” van Almar Otten plaats.

Mart Smeets

avond-etappe-mart-smeets
Mart Smeets zal een speciale editie van “De Avondetappe” presenteren.

Op zaterdagavond presenteert Mart Smeets een speciaal voor dit evenement samengestelde editie van “De Avond Etappe” Te gast zijn o.a. Peter Winnen, Rick de Leeuw, Henk Lubberding en Bert Wagendorp. Deze avond zal muzikaal worden omlijst door optredens van Rick de Leeuw, Alex Roeka, Ocobar en Peter Winnen, die bijzondere “wielerballades” ten gehore zullen brengen.

 

 

 

Rondje dwars door de kerk

Het spectaculaire hoogtepunt van de “wieler-driedaagse” is de wielerkoers, i.s.m. wielervereniging De Zwaluwen uit Deventer, op zondag. Waar lokale wielerrondes doorgaans een “rondje om de kerk” worden genoemd gaat dit voor de Ronde van Vedett niet op. Een twee kilometer lang parcours, met start en finish op de Brink, gaat letterlijk dwars door de Bergkerk, De Hipshop én café de Hip.

Vanwege de brand op de Brink en daaropvolgende werkzaamheden is het oorspronkelijke parcours enigszins aangepast. De renners zullen niet door Bergstraat en Kerksteeg naar de Rijkmanstraat fietsen, maar via de Menstraat. Ook zullen de tenten op de Brink een klein stukje worden opgeschoven.

ronde-van-vedett-parcours-aangepast
Het aangepaste parcours van de Ronde van Vedett i.v.m. de nasleep van de brand op de Brink.

Er zijn de hele dag wedstrijden in verschillende categorieën. Het spektakel eindigt met een “vedettenronde” met lokale bekendheden en ex-prof wielrenners, waaronder Peter Winnen. Rond het parcours zijn er, om in de Vlaamse sferen te blijven, retro-tappunten, een frietkot en wafels en klinken er uit de kenmerkende speakers wielerklassiekers.

Meer informatie en het (wedstrijd-) programma lees je op de website van De Ronde van Vedett

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here