Betrap jij jezelf wel eens op een gevoel van trots als je aan onze prachtige stad denkt? Misschien krijg jij dat gevoel als je denkt aan onze eigen Eagles of als je op een mooie zomerdag zit te genieten van een drankje op de Brink. Er is, als je het maar wilt zien, genoeg om trots op te zijn als Deventenaar.

Op de redactie van Ontdek Deventer werden we getroffen door een gevoel van trots toen we hoorden over het initiatief Deventer Geeft Taart. Deze stichting, in 2014 opgericht door Jacqueline Rijsdijk en Yvonne Diepens uit Deventer, richt zich op kinderen uit gezinnen die onder het bestaansminimum leven.

Kinderen van 1 tot 12 jaar

De stichting heeft in de afgelopen jaren een netwerk van vrijwilligers opgezet die bij toerbeurt belangeloos de mooiste verjaardagstaarten bakken voor kinderen (van 1 tot 12 jaar) uit gezinnen die dit zelf niet kunnen veroorloven. Sinds 2014 heeft Deventer Geeft Taart al vele kinderen een lach op het gezicht bezorgt door ze te verassen met een te gekke verjaardagstaart.

Kunstwerken

deventer-geeft-taart-2

Hoewel iedere “bakker” geheel vrijwillig en belangeloos meedoet kun je niet zeggen dat ze zich er gemakkelijk vanaf maken. Op de Facebookpagina van de stichting worden regelmatig leuke foto’s geplaatst van de gebakken taarten en dit zijn zonder uitzondering allemaal kunstwerken zo mooi!

Van Minions tot Frozen en van Prinsessentaart tot een “levensechte” brandweerman het komt allemaal voorbij.

Foto: Facebookpagina Deventer Geeft Taart

Donaties

Om zoveel mogelijk kinderen een fantastische verjaardag te kunnen bezorgen is de stichting geheel afhankelijk van de vrijwilligers, sponsoren en donaties. Deze kunnen zich aanmelden via de website van de stichting. Wij vinden het een geweldig initiatief en roepen iedereen dan ook graag op om deze stichting te steunen als vrijwilliger of sponsor. Zeg nu zelf: Wat is er nu mooier dan een kind een geweldige verjaardag bezorgen?

Deventer mag trots zijn op Stichting Deventer Geeft Taart!

kijk voor meer informatie op de website van Deventer Geeft Taart

 

 

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here