Op zaterdag 18 juni is de Deventer Veteranendag 2016. Een dag waarop we in Deventer stil staan bij de inzet van onze Nederlandse militairen overal ter wereld, zowel in het verleden als bij recente vredesoperaties. Stilstaan doen we niet in mineur, we vieren onze helden met een programma vol leuke activiteiten voor jong en oud.

Veteranendag is een nationaal evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd om alle ruim 100.000 veteranen te bedanken voor hun inzet. Deventer eert op deze dag in het bijzonder haar ‘eigen’ veteranen. In het nieuwe stadhuis (Grote Kerkhof 1) is er in de ochtend een speciaal programma voor veteranen.

Feestelijk middagprogramma 

Naast het formele programma heeft Veteranendag in Deventer toch vooral een feestelijk karakter. In het middagprogramma is veel ruimte voor leuke activiteiten op het Grote Kerkhof waarbij iedereen welkom is. Op het programma staan onder meer:

  • Stormbaan voor kinderen;
  • concert Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’;
  • Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een legerkeuken en in een legerhospitaal;
  • Tentoonstelling via Veteraneninstituut in de hal van het stadhuis;
  • Op het Grote Kerkhof komen diverse legervoertuigen te staan. Kinderen kunnen een ritje maken in een jeep;
  • Op een demonstratiezuil demonstreert de Luchtmacht de werking van een drone;
  • kinderen kunnen worden geschminkt door militairen.

Het middagprogramma duurt van 12.30 tot 16.00 uur.

Ondanks hij/zij het wel is, voelt een veteraan zichzelf doorgaans geen held, en zijn ze veel te bescheiden als het gaat om hun aandeel in een betere en veiligere wereld. Zonder je er van bewust te zijn ken je waarschijnlijk zelf ook wel een veteraan. Veteranendag is de dag waarop wij onze waardering kunnen laten blijken voor hun inzet waar ook ter wereld. Kom op 18 juni dan ook massaal naar het Grote Kerkhof om deze helden te bedanken voor hun tomeloze inzet, en vier Veteranendag 2016!

Reacties

reacties