Hoewel de voortdurende stroom aan vrachtwagens die spullen afvoerden anders deed vermoeden krijgt Deventer tóch nog één keer de kans om te shoppen bij het inmiddels failliete V&D. Het warenhuis dat in het kenmerkende pand op de Brink gevestigd was opent vanaf a.s. woensdag voor de laatste keer haar deuren.

vd-deventer-betere-tijden
V&D op de Brink in betere tijden.

Volgens de curator van V&D gaat het uitsluitend om de verkoop van restanten en zal het warenhuis uiterlijk 21 april a.s. definitief haar deuren sluiten waarmee er voorgoed een einde komt aan een lange traditie van V&D in Deventer.

Opkopers

Wat we moeten verwachten van de tijdelijke heropening is niet helemaal duidelijk. Desgevraagd geeft de curator toe dat een groot gedeelte van de restvoorraden inmiddels zijn verkocht aan diverse opkopers. Of er in het Deventer filliaal bijvoorbeeld ook artikelen uit andere fillialen zullen worden verkocht kon nog niet bevestigd worden.

 

Nieuwe bestemming

Zeker is dat het grote pand aan de Brink snel weer een nieuwe bestemming zal krijgen. Elizen Vastgoed, eigenaar van het pand, heeft inmiddels een vergunning aangevraagd voor een grootschalige verbouwing van het pand. Het is de bedoeling dat het pand gesplitst gaat worden en er meerdere winkels in zullen worden gevestigd. Mode keten H&M zal naar alle waarschijnlijkheid een van de nieuwe formules zijn die het pand na de verbouwing zullen betrekken.

Nog één keer naar V&D, een soort van Prijzencircus zonder clown en een afscheid van een lange traditie van V&D in Deventer. Ga jij nog een kijkje nemen?

 

 

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here