Het is herfstvakantie! Tijd om er eens lekker op uit te trekken of voor een welverdiende vakantie. Om een leuke tijd te hebben hoef je eigenlijk maar één ding te doen: lekker in Deventer blijven of langskomen voor een fijne korte vakantie in onze mooie Hanzestad. Wil je weten wat er allemaal te beleven is tijdens de herfstvakantie in Deventer? OntdekDeventer.nl zet 10 leuke tips voor jong en oud op een rij!

 

brocante

1. Magische Herfstbrocante aan de IJssel

Zaterdag 22 oktober wordt in de Lebuïnuskerk van Deventer een prachtige herfstbrocante georganiseerd. Deze sfeervolle Franse brocante is met circa 60 standhouders uniek voor het oosten van het land, onder meer door de hoge kwaliteit wat deelnemers die dag aan het publiek tonen. De kerk wordt deze dag omgetoverd in een feest van verwondering, magie en beleving. In een lichtvoetig Franse ambiance én met een knipoog naar vallende bladeren wordt deze brocante een lust voor alle zintuigen. Pluk-de-dag tussen 10 en 17 uur.

Lebuïnuskerk – Grote Kerkhof – Deventer- 10.00 – 17.00 uur
Entree: 3 euro (t/m 14 jaar gratis) – www.brocanteaandeijssel.nl

workshop

2. Open Stencil Art & Graffiti Workshop van Egbert.EGD

Op zoek naar iets leuks voor jong en oud? En wat je leuk samen kan doen? Doe dan mee de Stencil Art & Graffiti Workshop van Egbert.EGD op woensdagmiddag 19 oktober! Deze Open- graffiti / stencil art -workshop voor voor volwassen, jongeren en/of kinderen bestaat uit een korte uitleg over de geschiedenis van graffiti en street art. Je oefent eerst even met spuitbussen op een paneel. Je snijd zelf je sjablonen uit papier. Daarna ga je met stencils, sjablonen en spuitbussen zelf een schilderij maken wat je gelijk mee naar huis kan meenemen. Kosten: € 35,- per volwassene,  € 15,- per kind, exclusief schilderdoek (á €5,-) aanmelden via: e.scheffer@egbertegd.nl / 06-24416387

Egbert.EGD – Mr. de Boerlaan 151 – Deventer – 15.00-17.00 uur – www.egbertegd.nl

cinekid festival

3. Cinekid Festival

Het Cinekid filmfestival bestaat dit jaar 30 jaar. Filmhuis de Keizer pakt om dit te vieren uit met een speciaal Cinekid programma in de herfstvakantie. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen van 16 t/m 23 oktober kijken naar de leukste jeugdfilms en deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 – Deventer  

huttenbouw

4. Herfstige Huttenbouw

Samen hutten bouwen van wilgentenen: doe je mee op donderdag 20 oktober? Voor kinderen vanaf 6 jaar. We gaan hutten bouwen van wilgentenen. Deelname kost 2,50 euro, inclusief warme chocomelk. Van 14.00-16.00 uur. Wel opgeven, want vol=vol. Opgeven kan hier. Kijk voor meer leuke activiteiten bij de Ulebelt in de herfstvakantie op de site van de Ulebelt.

De Ulebelt – Maatmansweg 3 – Deventer – www.ulebelt.nl

deventer-muziek-totaal

5. Deventer Muziek Totaal

Op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2016 staat de binnenstad van Deventer weer bol van de livemuziek tijdens de herfsteditie van Muziek Totaal. Het is alweer de vierenvijftigste editie van het gezellige muziekfestijn, dat traditioneel veel publiek naar de Deventer binnenstad trekt. Lees hier meer over de bands die optreden tijdens deze editie van Muziek Totaal en download het speelschema.

Deventer Muziek Totaal – 20+21 oktober (v.a. 21:00) – Binnenstad Deventer

schaatsen

6. Schaatsen bij De Scheg

‘Winterser’ kan het bijna niet in Nederland; sportieve schaatsers die rondjes schaatsen over de 400-meter-baan en vrolijk spelende kinderen in een winters landschap. In het midden van de overdekte kunstijsbaan ligt de Speelpool, een unieke winterspeeltuin voor kinderen. Kom recreatief schaatsen en beleef een compleet dagje uit met familie of vrienden. (Entree: €5.60-€6.95) Kijk voor de exacte openingstijden in de herfstvakantie op de site van de Scheg.

Kunstijsbaan de Scheg – Piet van Donkplein 1 – Deventer – www.descheg.nl/schaatsen

mini oranje museum

7. Mini Oranje Museum

Wist je dat Deventer haar eigen (mini) Oranje Museum heeft? Op de bovenste etage van De 3 Ridders in de Pontsteeg kijk je je ogen uit! Het Mini Oranje Museum omvat een rijke en brede verzameling objecten gerelateerd aan ons Koningshuis, zoals het door veel Nederlanders de afgelopen eeuwen is verzameld om uiting te geven aan hun warme gevoelens voor de Oranjes. een feest van herkenning, herinnering en verhalen. In het museum is tevens een muurschildering uit 1549 van de feestelijke intocht van Filips II te Deventer te zien. De toegang is bovendien gratis! (Wo t/m Za: 11:00 – 17:00)

Mini Oranje Museum (De 3 Ridders) Pontsteeg 24 – Deventer – www.de3ridders.nl

streekmarkt-schalkhaar

8. Streekmarkt Schalkhaar

Iedere laatste zondag van de maand is er bij De Oorsprong/Restaurant eten bij Pa & Ma een gezellige streekmarkt. Op deze streekmarkt zijn ambachtelijke producten en lekkernijen en diverse streekproducten te verkrijgen. Er zijn oude ambachten te bewonderen en tevens worden er kleine demonstraties en workshops gegeven voor jong en oud. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken met de diverse kinderactiviteiten.

Streekmarkt Schalkhaar – Zondag 30 oktober – Spanjaardsdijk 68, Schalkhaar – 11:00 – 17:00 uur

discozwemmen

9. Discozwemmen bij Zwemparadijs De Scheg

De discolampen staan aan en er galmt discomuziek uit de geluidsinstallatie. Swing samen met je vrienden in het water van ons zwemparadijs! Iedere laatste vrijdag van de maand is er een live DJ aanwezig! Entree: € 7,70, 3 t/m 12 jr. & 65+ € 6,20, t/m 2 jr. gratis.

Discozwemmen bij De Scheg – Piet van Donkplein 1, Vrijdag 28 oktober  19:00 – 21:30 uur.

mega-piraten

10. Mega Piraten Festijn

Op zaterdag 29 oktober komt het Mega Piraten Festijn naar Deventer. De grote feesttent kom op het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan te staan. Vijf- tot zevenduizend liefhebbers van het levenslied zullen genieten van bekende Nederlandse artiesten die zullen optreden. Het terrein is open vanaf 18:30 uur.

Evenemententerrein Roland Holstlaan, 19:30 uur. Entree: € 29,50 (podiumplaatsen), € 22,50 (staanplaatsen). www.megapiratenfestijn.nl

Niets teveel gezegd toch? Een leuke herfstvakantie vier je natuurlijk gewoon in Deventer. Naast al deze leuke tips kun je ook gewoon gezellig gaan winkelen of lekker uit eten in de gezellige binnenstad. Kom je van buiten de stad? Blijf dan eens overnachten in een van de sfeervolle hotels van onze stad. Aan één dag Deventer heb je natuurlijk nooit genoeg.

Wat je ook gaat doen deze herfstvakantie, wij wensen je een geweldige tijd toe…In Deventer natuurlijk!

Reacties

reacties