Het Cinekid filmfestival bestaat dit jaar 30 jaar. Filmhuis de Keizer pakt om dit te vieren uit met een speciaal Cinekid programma in de herfstvakantie. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen van 16 t/m 23 oktober kijken naar de leukste jeugdfilms en deelnemen aan allerlei leuke activiteiten.

Natuurlijk zijn er tijdens Cinekid de leukste jeugdfilms te bekijken in Filmhuis de Keizer. O.a. Mijn Naam is Courgette (9+), Siv Gaat Logeren (4+), Pettson en Findus (5+), Bollie en Billie (5+), De Zoon van Winnetou (7+), Eliot & Me (8+) en The King of Ping Pong (11+), staan op het programma.

Rode loper & Ontbijten

Naast leuke jeugdfilms worden er tijdens Cinekid ook diverse leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je op de eerste zondag van de herfstvakantie (16 oktober) voor de film Siv Gaat Logeren meedoen aan een pyjama-ontbijt. Dit feestelijke ontbijt bestaat uit de lekkerste broodjes, fruit, melk en een sapje van de Noorman uit Deventer. Natuurlijk ligt ook de rest van de openingsdag van Cinekid de rode loper voor je klaar en zijn er ballonnen, slingers en kinderchampagne. Mocht je op 16 oktober niet kunnen dan ben je op donderdag 20 oktober welkom om te komen ontbijten en de film te bekijken. (Entree ontbijt & film €10,-)

Maak een echte animatie film!

Op dinsdag 18 en donderdag 20 oktober kun je bij Filmhuis de Keizer helpen bij het maken van een echte animatiefilm. Mick Botterweg, animatiedocent van Studio Z, leert je hoe het werkt. In combinatie met een filmkaartje is deze workshop gratis; zonder filmkaartje betaal je slechts € 2,-.

Kleurplaatactie

Voor en tijdens Cinekid kan je meedoen aan een kleurplaatactie. Lever uiterlijk zondag 23 oktober de speciale Cinekidkleurplaat van Pettson & Findus in en maak kans op een mooi boek van boekhandel Praamstra. De kleurplaat kun je hier downloaden of ophalen in het filmhuis en bij Praamstra.

De hele week kun je voor aanvang van de films lekkere wafels van Crêpes en Smoothies versieren en opeten (€1.-), kleuren, knutselen en boeken winnen. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen in de herfstvakantie!

Wil je niets missen van het Cinekid Filmfestival bij Filmhuis de Keizer? Bekijk en/of download dan de handige Cinekidfolder!

Cinekid Filmfestival – Filmhuis de Keizer – Keizerstraat 78, 7411 HH Deventer – www.filmhuisdekeizer.nl

Reacties

reacties