Kijken naar een absolute cult klassieker op het witte doek in de meest indrukwekkende bioscoop die jij je maar kunt voorstellen? Op vrijdag 16 maart wordt de prachtige Lebuinuskerk van Deventer voor een avond omgedoopt tot bioscoop voor een vertoning van ‘Blade Runner’, Riddley Scotts cultfilm uit 1982.

Het is alweer de derde editie van “Film in de Lebuinus”, een unieke filmbeleving op het magische decor van de Lebuinuskerk. In mei trapten we af met Stanley Kubrick’s “2001: A Space Oddessey” (1968), in oktober volgde Lars von Trier’s “Dogville” en bij beide films was het overweldigende effect dat een ruimte als de Lebuinus op de filmbeleving heeft duidelijk merkbaar.

Voor deze derde editie hebben de organisatoren van Vondst gekozen voor de final cut van Ridley Scott’s “Blade Runner” (1982). Het meesterlijke vervolg hierop was vorig jaar te zien in de bioscopen, nu duiken we terug in de tijd en zien we de oorsprong van dit absolute meesterwerk!

De deuren van de Lebuinuskerk gaan open om 19:30, de film begint om 20:00. Vondst werkt met het principe ‘pay what you want’: “Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan onze evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht”.

Reacties

reacties