Film, Theater en Horeca onder één dak in een prachtig nieuw pand aan de IJssel. Nadat de gemeenteraad woensdag de laatste financiële plooien gladstreek lijkt niets de bouw van de nieuwe ‘culturele toegangspoort’ aan de IJssel meer te kunnen tegenhouden.

Even leken er zich donkere wolken te verzamelen boven de (vergevorderde) plannen voor het nieuwe cultureel centrum aan de Welle. Een ontstaan tekort van 1,5 miljoen om het probleem met de fundering op te lossen leek het plan vroegtijdig te doen stranden.

Stoppen was voor de gemeenteraad echter geen optie. Dit zou staan voor een kapitaalvernietiging van (naar zeggen) 4 miljoen euro dat al in de ontwikkelings- en voorbereidingskosten van het miljoenenproject is gestoken. Een bezuiniging op de totale cultuursector in Deventer (jaarlijks 40.000 euro) en hogere exploitatiekosten voor de exploitant van De Viking moeten het gat in de begroting nu gaan dekken.

de viking deventerWanneer Viking Film & Theater, in de volksmond nu al De Viking genoemd, daadwerkelijk open gaat blijft lastig in te schatten. Waar de prognose eerder op ‘eind 2016’ werd ingeschat kan het maar zo zijn dat dit door de recente tegenslagen rond de fundering nog enige tijd op zich laat wachten. Zeker is wel dat Deventer er met de realisatie van deze nieuwe ‘culturele toegangspoort’ van Deventer een prachtige drie-eenheid tussen film, theater en horeca bij krijgt.

 

Reacties

reacties