Het ligt op een van de drukste doorgangsroutes naar de stad maar toch is het Lamme van Dieseplein vaak een oase van rust en stilte in het bruisende stadscentrum. Het plein verdient meer, vinden Jan en Ineke Praastink Wessels van antiquariaat Das Gute Ist Immer Da!, en om die reden organiseren zij deze zomer drie sfeervolle markten op het Lamme van Dieseplein die het plein in ‘Montmartre-achtige’ sferen moet hullen.

Op zaterdag 23 juli, zaterdag 6 en zaterdag 20 augustus zal het plein van 10.00-17.00 uur worden omgetoverd tot een sfeervol middelpunt van de stad. Kraampjes vol brocante, boeken, streekproducten en designmeubelen, afgewisseld met kunstenaars die ter plekke aan het werk zijn zoals op het bekende plein in Parijs, zullen het plein op deze zaterdagen een van de meest sfeervolle stukjes van Deventer maken.

Het initiatief dat “De Deventer Kraampjes” is gedoopt is een leuke aanvulling op ‘Brocante aan de IJssel’ waarop door de initiatiefnemers wordt ingehaakt. De Deventer Kraampjes richt zich met name op ondernemers in de binnenstad. O.a. Fischer Trendy (designmeubelen), De streekproducten en koningshuisartikelen van De 3 ridders, de Bonte Klipper (thee, koffie en chocolade specialiteiten) en Das Gute Ist Immer Da! (antiquariaat) hebben het initiatief inmiddels omarmd, en zullen op de markt aanwezig zijn. De organisatie gaat er van uit de komende weken nog enkele binnenstadondernemers aan de markt te kunnen toevoegen.

Het is de bedoeling om De Deventer Kraampjes jaarlijks te herhalen als aanvulling op de reeds bestaande activiteiten die Deventer al te bieden heeft. De gezellige markt op het Lamme van Dieseplein is gratis toegankelijk.

 

Reacties

reacties