De appel die ligt te pronken in je fruitschaal, dat plakje kaas op je boterham en dat lekkere biefstukje op zondag. Producten die je dagelijks koopt bij de supermarkt of speciaalzaak en die er vaak zonder dat je er erg in hebt vaak al een hele reis op hebben zitten voor dat ze op je bord belanden. Gek eigenlijk, terwijl de meeste van al die producten ook gewoon in onze eigen streek te koop zijn. Maar waar dan?

Vanaf zondag 10 april is er op die vraag een duidelijk antwoord te geven. Foodlokaal: de lokale markt waarbij je direct bij de lokale producent inkoopt. Vanaf nu elke tweede zondag van de maand bij Fooddock in de grote benedenruimte van de Zwarte Silo in het Havenkwartier.

Eigen streek
Foodlokaal is een nieuw initiatief van het Bouwhuis en Fooddock. Bezoekers kunnen op deze markt hun groente, fruit en andere ingrediënten rechtstreeks kopen bij de producent. Dit levert voordelen op voor alle partijen omdat hierdoor schakels overgeslagen kunnen worden. Alle producten die verkrijgbaar zijn tijdens Foodlokaal komen bovendien uit onze eigen streek.

Workshops
Iedere maand staat een thema van de duurzame landbouw centraal. Dit thema zal worden belicht door bijvoorbeeld een presentatie, demonstratie een workshop of een andere activiteit.

Foodlokaal vindt u in de benedenruimte van Fooddock, de Zwarte Silo, Havenkwartier Deventer, Zuiderzeestraat 2, 7411 MC Deventer. Iedere 2e zondag van de maand om 12.00 t/m 17.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties

reacties