Dit jaar vindt alweer de 20e editie van het buitentheater festival Deventer op Stelten plaats. Van 7 t/m 10 juli kun je weer genieten van tientallen voorstellingen en bijzondere acts. Op het programma prijken de mooiste producties uit o.a. Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland, Israël, Spanje en Nederland. Dit alles in combinatie met het adembenemende decor: De prachtige historische binnenstad van Deventer, maakt dat Deventer Op Stelten ook dit jaar weer een spektakelstuk van de bovenste plank zal worden.

‘Mù’

De opening van de 20e editie van Deventer Op Stelten is dit jaar extra spectaculair. Op donderdagavond 7 juli zal de Franse formatie Transe Express het Grote Kerkhof veranderen in een magisch en surrealistisch decor voor de voorstelling ‘Mù’. De voorstelling staat bol van adembenemende momenten en speelt zich voor een groot gedeelte hoog in de lucht (met gebruik van een grote kraan) af. Fantasievolle karakters en onderwaterfiguren in combinatie met prikkelende live-muziek, ruim 15 acteurs, muzikanten, 40 jongeren en amateurspelers zorgen voor een ouderwets groots spektakel zoals hoort bij de openingsact van Deventer Op Stelten.

Op het Grote Kerkhof is tijdens de voorstelling plaats voor zo’n 5000 personen. De voorstelling is naast de openingsavond ook te zien op op vrijdagavond 8 juli en zaterdagavond 9 juli. Op zaterdagmiddag 9 juli is er een korte, openbare repetitie met een toelichting door Transe Express.

De komende tijd blikt Ontdek Deventer regelmatig vooruit op Deventer op Stelten 2016 zodat jij precies weet wat je kunt verwachten én wat je niet mag missen! Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van updates over de programmering van dit én andere evenementen in Deventer.

Lees hier: Alles over het Programma Deventer Op Stelten 2016 (+ download het handige speelschema!)

Reacties

reacties