In het paasweekeinde van 30 maart tot 2 april a.s. staat Deventer in het teken van de ronde der rondes: de Ronde van Vedett. Een boordevol programma, met als absolute hoogtepunt de koers op maandag 2 april, staat bol van hoogtepunten en heuse vedetten.

Stichting Koers & Cultuur

De Ronde van Vedett kent alweer haar 3e editie. Evenals voorgaande jaren verzorgt de Stichting Koers & Cultuur een weekend vol met leuke activiteiten. De Ronde is daardoor veel meer dan een wielerkoers alleen en biedt liefhebbers van de wielersport en overige belangstellenden een weekend met sportieve én culturele hoogtepunten in Deventer.

Filmavond

De Grand Depart van de Ronde van Vedett is in Filmhuis de Keizer. Op vrijdag 30 maart trapt men daar het koersweekeinde af met een filmavond in teken van de wielersport. Na ontvangst met een heerlijk gratis biertje van Vedett, stelt de voorzitter van Stichting Koers & Cultuur de aanwezige prominenten voor aan de aanwezige gasten. Na het formele gedeelte is het tijd voor een aantal prachtige films. Zo staat Finlay Pretsell’s “Time Trail” op het programma. Een even indrukwekkend als adembenemend portret van voormalig Brits profwielrenner David Millar. De documentaire, in 2017 genomineerd voor een IDFA Award, volgt Millar in zijn pogingen om voor de laatste keer de Tour de France te halen. Naast Time Trail wordt op deze avond ook het Vlaamse komische drama Café Derby vertoond.

Buro Sport

Een van de andere hoogtepunten van dit wielerweekeinde in Deventer is volgens velen de speciale editie van het befaamde Buro Sport. “Met wielervedetten als Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper kan dit niet anders dan een succes worden”. Aldus de enthousiaste organisatie. Niemand minder dan Frank Evenblij is gastheer van deze gezellige avond in De Hip op de Brink.

Ronde van Vedett: de Koers

Na het stemmingverhogende randprogramma is het op tweede paasdag dan eindelijk zo ver: Het is tijd om te koersen! De Ronde wordt om 12:00 uur geopend met een dikke-bandenrace voor de jeugd. Ook staan er heats voor ATB, racefietsen en retrofietsen op het programma. “Met 16 heats kunnen we spreken van een bomvol programma. Er wordt zelfs gefluisterd dat Joop Zoetemelk nog een rondje mee zal fietsen…”

Volledig Programma Ronde van Vedett 2018

Voor kaarten kan Buro Sport of inschrijven voor de Ronde zelf: www.rondevanvedett.nl

Reacties

reacties