Het evenementenaanbod van Deventer is aan het vernieuwen. Naast de befaamde evenementen prijken steeds meer nieuwe initiatieven op de kalender, en met succes. Deventer heeft hierdoor een nominatie op zak voor de titel ‘Evenementenstad van het jaar 2018’

In de categorie gemeentes tot 100.000 inwoners gaat Deventer de ‘strijd’ aan met Assen, Hengelo, Noordwijk en Sittard-Geleen. Deze gemeenten kwamen dit jaar het beste uit de bus op het gebied van bezoekersaantallen, de diversiteit van het aanbod en het evenementenbeleid.

2015
In 2015 kwam Deventer al eens als winnaar van deze prestigieuze titel uit de bus en mocht het zich al een jaar lang Evenementenstad van het Jaar noemen. “Een inspirerend en overtuigend voorbeeld voor andere gemeenten” was toen het jurycommentaar.

Vernieuwing
Hoewel Deventer met Deventer op Stelten, het Dickensfestijn en de Boekenmarkt evenementen met (inter-)nationale allure op de kalender hebben staan spiegelt zich voorzichtig een vernieuwing af in het evenementenaanbod van de stad. Evenementen als het Deventer Stadsfestival, LOS Festival, Levende Etalages en de Grote Kickoff zijn mooie voorbeelden van nieuwe initiatieven die Deventer op de kaart zetten als evenementenstad bij uitstek.

Deventer 1250 jaar
Juist dit jaar viert Deventer haar 1250-jarig bestaan. Dit lustrum zal worden opgeluisterd met vele grote en kleine evenementen in en rond de stad. Hierdoor maakt Deventer een goede kans opnieuw gekroond te worden als Evenementenstad van het jaar. Naast dat dit natuurlijk geweldig is voor de stad zou het vooral een beloning moeten zijn voor de vele vrijwilligers en organisatoren die steeds weer zorgen voor een prachtig aanbod van goed georganiseerde evenementen in onze mooie stad.

Vakjury
Of Deventer er opnieuw met de titel vandaar gaat bepaald de vakjury. Op 16 april wordt de winnaar bekendgemaakt. Tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Rotterdam zal blijken of de titel wederom naar Deventer gaat.

Reacties

reacties