In een kolkende Adelaarshorst zette Go Ahead Eagles gisteren een grote stap richting promotie naar de Eredivisie. De mannen van trainer Hans de Koning rekende met een 4-1 zege op overtuigende wijze af met De Graafschap. Aanstaande zondag staat het slotstuk van de play-offs op het programma met de returnwedstrijd in Doetinchem. Als Go Ahead Eagles er in slaagt de voorsprong met succes te verdedigen, volgt er maandagavond een huldiging op de Brink.

Tijdens de eventuele huldiging komt er een groot podium te staan voor de Waag. Ondanks de roep van de supporters om de huldiging direct na de uitwedstrijd in Doetinchem te laten plaatsvinden ziet de gemeente hiertoe geen mogelijkheden. De gemeente meldt dat voor een goede, veilige organisatie enige voorbereidingstijd nodig is en om die reden gekozen te hebben voor de maandagavond.

Optimisme

Mocht promotie naar de eredivisie zondagmiddag een feit zijn is het maar de vraag of de uitzinnige fans kunnen wachten op maandag om de promotie te vieren. “Een slimme horecaondernemer op de Brink doet er goed aan om ook voor zondag alvast wat extra vaten bier in te slaan” aldus een optimistische supporter op social-media.

Zondagmiddag

Omdat er maar een beperkt aantal supporters mee kunnen reizen naar Doetinchem zullen veel Deventenaren de verrichtingen van GA Eagles zondag op TV moeten volgen. De verwachting is dat velen dit zullen doen in een van de vele cafés waar de wedstrijd live te volgen zal zijn. Het belooft dus een rood-gele zondag én maandag te worden op en rond de Brink, met hopelijk een feestelijke uitkomst..

huldiging-go-ahead-eagles-brink-2013
Feest op de Brink na promotie in 2013

Reacties

reacties