Sinds 11 maart hebben al bijna 3000 mensen de petitie “Geef Deventer de Club van de Toekomst, teken voor een verbouwing vóór 2020”, waarmee het Burgerweeshuis aandacht wil vragen voor de noodzaak tot verbouwing van het pand aan de Bagijnenstraat getekend.

“Met de petitie kan nu iedereen zijn steun voor het Burgerweeshuis als Club van de Toekomst uitspreken” aldus Mano Scherpbier, directeur van het Burgerweeshuis. “De urgentie van een verbouwing komt steeds dichterbij, nu is de tijd rijp om tot actie over te gaan.”

“Het pand is op”

Met de petitie en de gevoerde campagne wil men tevens het belang van de popcultuur voor de stad en regio onderstrepen.  “We hebben sinds januari ons oor te luister gelegd bij de grote werkgevers, het onderwijs en maatschappelijke organisaties in stad en regio. We spraken met directies en hun werknemers. Van het Deventer Ziekenhuis tot Witteveen + Bos en Sallcon, van de scholen tot Saxion: iedereen onderschrijft het belang van de popcultuur en het Burgerweeshuis voor het vestigingsklimaat, de aantrekkingskracht van onze stad en de ontwikkeling van talent en vrijwilligers. Onze gesprekspartners signaleren dat het pand ‘op’ is en toe is aan een inhaalslag.”

Intieme sfeer behouden

Om aansluiting te houden bij overige poppodia in de regio moet er echt iets gebeuren. “Het plafond moet verhoogd worden om bands van formaat te kunnen blijven boeken en logistiek en qua voorzieningen zijn er momenteel te veel tekortkomingen binnen het pand.” Het Burgerweeshuis benadrukt dat de plannen niets te maken hebben met het willen realiseren van een mega-zaal. De huidige plannen voorzien in een uitbreiding van slechts 100 plaatsen naar 550 zodat “de karakteristieke en intieme sfeer behouden blijft.”

5 miljoen

Het Burgerweeshuis schat in dat er maximaal 5 miljoen nodig is om de plannen te realiseren. Zelf zullen zij een aanzienlijk deel trachten bij te dragen d.m.v. publieksacties en crowdfunding.

Op 19 april zal men de petitie voor “De club van de Toekomst” aanbieden aan de gemeente Deventer en de provincie Overijssel tijdens een bijeenkomst in het burgerweeshuis. Tegelijkertijd verschijnt dan ook een boek waarin werkgevers, werknemers en maatschappelijke organisatie zich uitspreken over het belang van popcultuur voor stad en regio.

Steunen

burgerweeshuis-club-van-de-toekomst

 

Het is de bedoeling om nog voor 2020 te kunnen starten met de noodzakelijke verbouwing. Hiervoor heeft het Burgerweeshuis jouw steun nodig. Wil je het Burgerweeshuis steunen in de campagne voor de noodzakelijke verbouwing en verbetering van hét pop-podium van Deventer dan kun je de petitie ook zelf ondertekenen op de website van “De Club van de Toekomst” en spreek vandaag nog je steun uit!

 

 

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here