Het is dit jaar alweer de vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer, een lustrum! Voor de organisatie reden om het festival dit jaar een extra dimensie te geven. Drie dagen en vier locaties, zeven documentaires én een speelfilm, maar dat is nog lang niet alles dat het festival dit jaar voor je in petto heeft.

De afgelopen jaren was de organisatie van het filmfestival een samenwerking tussen filmhuis De Keizer en Slow Food IJsselvallei. Voor deze lustrum editie hebben ook Youth Food Movement IJsselvallei en Fooddock hun medewerking aan het festival toegezegd. Een driedaags programma boordevol ‘smakelijke’ films en natuurlijk lekker eten!

Zondag

Zondag is en blijft traditioneel ‘het hart van het festival’. Op deze dag onder andere de films ‘Tony’ over het succesvolle, bijna slaafvrije chocolademerk Tonychocolonely en de onlangs op het IFFR vertoonde poëtisch Japanse film ‘An’. Andere films die te zien zijn: Vleesverlangen, 10 Billion – What’s on Your Plate?, Hollandse Nieuwe en Noma – My Perfect Storm. De lunch tijdens de zondag wordt verzorgd door chef Pieter van de Pavoordt van restaurant Restaurant Bouwkunde.

Van-kop-tot-kont

Fooddock staat vrijdag 22 april in het teken van een van-kop-tot-kont-manifestatie. De film daar is ‘Vleeswording’, over de traditionele slacht van een varken in Spanje. Deze bekroonde film van Tanja Nabben – die deze avond zelf aanwezig is en een inleiding zal houden – gaat vooraf aan een driegangendiner, waarin de zogenaamde mindere, maar zeer smakelijke delen van koe en varken een hoofdrol spelen. De chefs van Mr. Hapje bereiden dit diner met zorg in hun slow kitchen. Bij wat we mindere delen noemend past bier het beste en daarvoor moeten we natuurlijk bij FoodDock zijn.

Bier

De zaterdag staat in het teken van het bier. Speciaal bieren wel te verstaan. In filmhuis De Keizer wordt ‘Craft, Drink Better Beer’, een film over kleine bierbrouwers in Amerika vertoond. Daarna wordt het feest voortgezet in De Fermerie. Eddy van der Ploeg van BIERenKENNIS verzorgt daar een bierproeverij met zes Nederlandse speciaal bieren.

De vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer (22/23/24 april) is zonder enige twijfel een aanrader voor iedereen die ‘iets’ met eten heeft. Of je nu gewoon geniet van lekker eten of wanneer je geïnteresseerd bent in de achtergronden en culturele kanten van voeding, een bezoek aan het filmfestival mag je niet missen!

De kosten voor toegang tot een enkele film op de zondag (met iets lekker bij de koffie of een borrel) zijn 10 euro per persoon. Een Passe-partout voor drie dagen kost 99 euro p.p. Er is ook een passe-partout voor de zondag: drie films + de lunch à 47,50 euro p.p. Informatie over de kosten van overige kaarten en kortingsmogelijkheden is te vinden via www.filmhuisdekeizer.nl. Kaartjes en passe-partouts zijn verkrijgbaar via de website (www.filmhuisdekeizer.nl) en aan de kassa van filmhuis De Keizer.

Reacties

reacties