Waar je vroeger voor een leuke Koningsnacht/dag de trein pakte naar Utrecht, Amsterdam of Den Haag kun jij je tegenwoordig die reis beter besparen en in je eigen Deventer blijven. De afgelopen jaren timmert Deventer flink aan de weg als het gaat om te gekke events voor jong en oud(er). Reden genoeg om dit jaar dit feestje eens in eigen stad te vieren. Waar je heen moet? Wij helpen je en zetten een aantal leuke tips voor je op een rij!

Koningsnacht

Deventer Muziek Totaal – Diverse Horecagelegenheden in de binnenstad – Toegang Gratis
Ook deze koningsnacht kun je weer genieten van live muziek tijdens Muziek Totaal. Van de Smartlappen van Patriek Verdriet  (21.45 De Heeren op de Brink), De Southern Boogie Blues van Feverdog (21.45 Hans & Grietje) tot de loungy covers van King George (21.00 Persee) en nog veel meer. Kijk voor het volledige programma op de website van Muziek Totaal.

Koningsnacht in Dorst – Dorst 20.00 – 04.00 – Toegang Gratis
Helaas kan het feestje aan de IJssel dit jaar door het hoge water niet doorgaan. Gelukkig laten de mensen van Welle Village & Partners zich niet zomaar uit het veld slaan. Koningsnacht is AAN! Niet aan de IJssel maar wél in Dorst! Met een lekkere line-up met o.a. BAAS, DANJAH en THEAUMASCH kun je dit jaar gewoon lekker in Deventer blijven en een feestje bouwen tijdens Koningsnacht!

Koningsdag

Kindervrijmarkt – Keizerstraat/Brink – 08.00 – 15.00 –  Toegang Gratis
De allerjongste kooplui van Deventer beginnen Koningsdag traditioneel met de kindervrijmarkt. Tussen 08.00 en 15.00 kun je lekker struinen tussen alle kleedjes en kraampjes op jacht naar leuke koopjes!

Fietsen als Koning Willem III – De Waag (Brink) – 11.00 – 15.00
Fiets op een historische fiets door de stad en maak een Koningsdagselfie met de ‘echte’ fiets van koning Willem III in De Waag. www.dewaagdeventer.nl

Oranje in het Groen – Worpplantsoen – 13.00 – 17.00 – Toegang Gratis
Ook op de Worp is het Koningsdag! Oranje in het Groen is een gratis muzikaal Oranjefeest rondom de muziekkoepel in het Worpplantsoen. Je geniet hier van live muziek van o.a. Flower to the People, U-Turn, Bandera Latina, ToeDus on Tour. www.muziekkoepelneringbogel.nl

Des Konings Trio – Burgerweeshuis – 13.30 – 20.00 – Toegang Gratis
Inmiddels een heuse traditie op Koningsdag; Des Konings Trio hét gratis popfestival op Koningsdag in Deventer. In de tuin van het Burgerweeshuis treden o.a. Magnetic Spacemen, Cale Tyson, Dead Bronco, Black Bottle Riot, Bökkers voor je op. www.burgerweeshuis.nl

Live Muziek @ Fooddock – 20:00 – Toegang Gratis
Dikke kans op een regenbui op Koningsdag… Maar als je een smaakvol feestje wil bouwen moet je gewoon naar de warme Silo komen! Vanaf 20.00 uur speelt Blues Rockband-Nuts grin-emoticon. Een mix van eigen werk en covers van fenomenen als Joe Bonamassa, Popa Chubby en ANA Popovic! Een avond vol fijne jazz, funk, pop en natuurlijk blues!

Hebben we teveel gezegd? Reden genoeg om tijdens Koningsnacht/dag een mooi feestje te bouwen in Deventer lijkt ons! Wat je ook gaat doen, Wij wensen jullie alvast een te gekke Koningsnacht/dag in Deventer toe!

Reacties

reacties