We zijn er misschien wat vroeg bij maar dat is met een reden. Ons mooie Deventer viert in 2018 alweer zijn 1250e verjaardag. Dat is op zich best een goede reden voor een feestje toch? Dat vind de VVV gelukkig ook. Deze week is er daarom in de Deventer Schouwburg alvast nagedacht over een leuke manier om dit te vieren.

Op de bijeenkomst “ideeën voor 1250 jaar Deventer” kwamen zo’n 150 deventenaren af. Een beetje weinig vinden wij, maar goed het gaat niet om kwantiteit maar kwaliteit natuurlijk. Tijdens de bijeenkomst konden de aanwezigen hun ideeën, om dit heugelijke feit te vieren, kenbaar maken. Het enige echt concrete idee dat naar voren kwam was dat schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw plannen heeft een musical te schrijven in het kader van 1250 jaar Deventer. Overige ideeën betroffen vooral kunstzinnige initiatieven.

Allemaal prima en helemaal niets mis mee natuurlijk. Wij vinden echter dat dit beter moet kunnen. Anno 2016 de organisatie voor een feestje laten afhangen van een ideeënbus en een kringgesprek in de Schouwburg is vragen om een saaie verjaardag, en zeg nu zelf, wij vinden dat de 1250e verjaardag van Deventer gevierd moet worden, of niet soms?

Misschien kunnen wij een handje helpen! Hoe zou het verjaardagsfeestje van Deventer er volgens jou uit moeten zien? Feestje op de Brink, in polonaise door het stadskantoor of misschien wel Deventer koekhappen met de burgemeester?

Wij willen weten hoe jij vind dat de verjaardag van Deventer gevierd moet worden en misschien kunnen we de organisatie dan een handje helpen aan leuke ideeën voor het 1250 jarig bestaan van onze mooie stad! Zet jouw idee in de reacties en zorg er met ons voor dat de verjaardag van Deventer een spetterend feestje gaat worden!

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here