Poëziefestival Het Tuinfeest geldt voor velen al jaren als de officieuze aftrap van de Deventer Boekenmarkt. Op de avond voor de boekenmarkt zijn de tuinen van en rond theater Bouwkunde hét literaire middelpunt van poëzie minnend Nederland. Ook dit jaar komen er weer vele klinkende namen uit de poëziewereld naar Deventer voor een sfeervolle editie van Het Tuinfeest.

Op het programma prijken voordrachten van o.a. Bart Chabot, Anne Vegter (Dichter des Vaderlands), Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer, Rodaan Al Galidi, Jacques Klöters. Ook is er ruimschoots aandacht voor opkomend talent. Zo zullen bijvoorbeeld Marieke Rijneveld, winnares van de C. Buddingh’-Prijs 2016 voor haar debuutbundel Kalfsvlies, en lokale dichters als Johanneke ter Stege (stadsdichter) en Martijn Holtslag te zien zijn met fantastische projecten.

Johanneke Ontmoet in de Iordenstuin!

Als Deventer Stadsdichter ontvangt Johanneke Ter Stege onder de noemer Johanneke Ontmoet in de Iordenstuin!, festivalbezoekers, dichters, muzikanten en kunstenaars in haar eigen achtertuin, soms omdat ze deze altijd als eens wilde ontmoeten maar bij een enkeling zal dit ook een warm weerzien zijn. Johanneke ontvangt in haar eigen tuin o.a. Spinvis, Ingmar Heytze en Kira Wuck.

SPROOK

In de Theaterzaal is tijdens het festival SPROOK te zien. SPROOK combineert muziek, complexe rijmschema’s met het vertellen van verhalen. Sprookjes van nu, vol zwarte humor en een gezond gevoel voor wraak. Live gebracht in een vlammende performance. Speciaal voor Het Tuinfeest schreef Deventenaar Martijn Holtslag (van Knarsetand) een aantal nieuwe verhalen die live worden omlijst door drie muzikanten. SPROOK staat tijdens het festival drie keer op de planken van de Theaterzaal.

Muziek

taxiwars
TaxiWars zal Het Tuinfeest dit jaar muzikaal afsluiten

Festival Het Tuinfeest kent dit jaar een royaal muzikaal programma. O.a. Lucky Fonz III, Spinvis, Stephanie Struijk (Stevie Ann), Klaske Oenema, Clean Pete, Dichter & band zullen het poeziefestival muzikaal opluisteren. TaxiWars heeft dit jaar de eer Het Tuinfeest af te sluiten. TaxiWars is het gezamenlijke project van dEUS-frontman Tom Barman en jazzmuzikant Robin Verheyen. Ze blazen met stomende songs ‘jazz and poetry’ nieuw leven in.

Gezellig en inspirerend

Hoewel de naam van het festival anders doet vermoeden is Poëziefestival Het Tuinfeest juist ook een aanrader voor iedereen die zijn boekenkast niet vol heeft staan met poëzie. Tijdens het festival maak je op laagdrempelige wijze kennis met het werk van diverse dichters, schrijvers en kunstenaars. Bovenal is Het Tuinfeest een gezellig festival dat inspireert, én je minimaal één keer meegemaakt moet hebben!

Poëziefestival Het Tuinfeest
Theater Bouwkunde
Zaterdag 6 augustus v.a. 16:00 uur
Meer info en kaarten via www.theaterbouwkunde.nl

Reacties

reacties