Deventer heeft veel in petto voor koffieliefhebbers. Van trendy espressobars tot authentieke koffiebranderijen, en zelfs onze Amerikaanse vrienden van Starbucks (hate it or love it) prijken in het straatbeeld van deze indrukwekkend mooie stad. Reden genoeg om eens een rondje koffie in Deventer te doen, op zoek naar de leukste hotspots. We gaan koffie drinken in Deventer!

mister-mister-espressobar

Mr & Mr Espressobar

Om de middag maar eens stevig te beginnen besluiten we onze smaakpapillen maar eens goed wakker te schudden bij Mr & Mr. Hoewel deze espressobar een betrekkelijke nieuwkomer is (open sinds april 2016) voelt het alsof dit trendy zaakje al jaren hét adres is voor koffiedrinkend Deventer. De moderne, zo je wilt trendy, inrichting van Mr & Mr doet gelukkig niets af aan de huiselijke en warme sfeer die we ervaren als we plaatsnemen op een lekkere bank in de vensterbank. Ondanks dat er allerlei lekkere koffiespecialiteiten op de kaart staan kunnen wij niet anders dan gaan voor een ‘normale’ espresso (We zijn in een espressobar niet waar?), een dubbele dan wel, we willen de dag even stevig beginnen. Espresso is veel meer dan een klein kopje sterke koffie, en dat hebben ze hier begrepen, we wanen ons heel even in Italië en komen hier zeker terug! (Al is het alleen maar voor het heerlijke gebak dat ons vanaf de toonbank verleidelijk ligt aan te staren.) Espressobar Mr & Mr is een absolute aanrader!

Mr & Mr Espressobar
Kleine Overstraat 9
7411JH Deventer
www. mistermister.nu

de bonte klipper

De Bonte Klipper

Met prachtige wandplaten, foto’s en verschillende objecten toont de uitbater van dit adresje zijn trots voor zijn roots. Je begeeft je letterlijk in een klein stukje Indonesië in Deventer. Hoewel je van de buitenkant zou kunnen denken dat De Bonte Klipper alleen een winkeltje in koffie en theespecialiteiten is, kun je in de schenkerij van de Bonte Klipper ook genieten van de lekkerste koffie en thee uit alle windstreken. Wel eens een Rooibos rum truffel thee of een Sulawesi Kalosi espresso geproefd? Niet? Dan moet je echt snel eens langs gaan bij de Bonte Klipper. Daarnaast is de spekkoek om van te watertanden en zijn de bonbons zo gevaarlijk lekker dat we hiervan maar een doosje besluiten mee te nemen. De Bonte Klipper is vanaf nu onze ticket to Indonesia!

De Bonte Klipper
Kleine Overstraat 49
7411 JJ Deventer
www.debonteklipper.nl

wallstreet tea rose

The Wallstreet Tea-Rose

Nog maar net de Indonesische sferen achter ons gelaten wandelen we bij de Wallstreet Tea-Rose, in de historische Walstraat, een Schots/Engelse beleving binnen. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden kun je bij The Wallstreet Tea-Rose een prima kop koffie drinken zo is ons verzekerd. We boffen, het is mooi weer en dus kunnen we plaatsnemen in de sfeervolle binnentuin van de Tea-Rose. Wat een oase van rust, en dat midden in het centrum! Wij gaan voor de Sweet Tea (maar dan met koffie) bestaande uit een lekkere plak cake, bonbons, brownies, scones (de echte, met jam en clotted cream), pancakes met room en fruit, shortbread en een stukje cheesecake die we nog niet eerder zo lekker hebben geproefd. Prima koffie overigens, al is de beleving op zich al reden genoeg eens een bezoekje te brengen aan TheWallstreet Tea-Rose!

The Wallstreet Tea-Rose
Walstraat 20
7411 GM Deventer
www.tearose.nl

roemar

Roemar Koffiebranderij

Een klein stukje verderop in de Walstraat ligt Roemar Koffiebranderij. Volgens velen een van de meest authentieke koffiewinkels van Deventer, dat willen we meemaken! Van alle adresjes in dit lijstje is Roemar het makkelijkst te vinden, gewoon je neus volgen! De kenmerkende geur van vers gebrande koffie wijst je vanzelf de weg. Ons was authentiek beloofd en authentiek hebben we gekregen. De koffiebranderij is als een ansichtkaart zo sfeervol, de stenen muren, zakken met koffiebonen en hadden we de geur al genoemd? Echt uniek is de Theesteeg. In een heuse steeg kun je kiezen uit talloze smaken thee en deze naar eigen smaak mêleren, geweldig! Met meer dan 115 soorten koffie is de keuze reuze én kun je zelfs je eigen melange samenstellen. Roemar heeft ook Coffee-To-Go en die nemen wij zodat we al wandelend door de mooie Walstraat kunnen genieten van dat lekkers. Voor de échte koffieliefhebber moet dit een vast adresje zijn tijdens de zaterdagse boodschappen!

Roemar Koffiebranderij
Walstraat 45
7411 GJ Deventer
www. roemarkoffiebranderij.nl

a taste of honey

A Taste Of Honey

Dat smaak en proeven ook een beleving moet zijn hebben ze hier goed begrepen. Verscholen in een steegje, direct aan het stadsplein de Brink ligt A Taste Of Honey. Wat een leuke tent! In een verrassend grote binnentuin heerst een heerlijk ontspannen sfeer. De één leest een boek, terwijl iets verderop een groepje vriendinnen de week met elkaar doorneemt. We bestellen koffie met vers gebakken appeltaart en vanaf dat moment zijn we er over uit, de ‘honeys’ kunnen ons hier vaker verwachten! De koffie wordt geserveerd in leuke ouderwetse koffiekannetjes en geschonken in lekker kitchy kopjes. De appeltaart (met retro snoephartje) is gewoonweg alsof je weer even bij oma aanschuift op zondagmiddag. Eigenzinnig, verrassend en uniek in zijn soort!

A Taste Of Honey
Spijkerboorsteeg 27
7411 JE Deventer
www. atasteofhoney.nl

deventer koekwinkel

Deventer Koekwinkel

Natuurlijk is het een inkoppertje en enigszins voorspelbaar om het Deventer Koekwinkeltje op te nemen in dit lijstje. Maar zeg nu zelf, is dit lijstje compleet zónder het bekendste koekhuisje ter wereld (op die van Hans en Grietje na dan) ? Wij vinden van niet! Heerlijk oubollig, royaal geurend naar tijden van weleer en bovenal vol, boordevol, met de lekkerste koeken, zoetigheden en natuurlijk koffie en thee. Wij besluiten onze koffiemiddag, hoe kan het ook anders, op het terras van de Deventer Koekwinkel. Gewoon een goeie kop koffie met het even onvermijdelijke als onmisbare Deventer Bijtje, gewoon omdat het kan.

Deventer Koekwinkel
Brink 84
7411 BX Deventer
www.deventerkoekwinkel.nl

Natuurlijk is dit lijstje zo incompleet al het maar kan zijn, maar hey, hoeveel koffie kan een mens op één middag drinken 🙂 We komen dan ook graag snel weer eens terug voor een tweede ronde bij een aantal van de andere adresjes in Deventer. Heb je een tip voor ons? Laat ons gerust weten waar we de volgende keer langs moeten gaan! We lezen het graag in de reacties!

Reacties

reacties