Vanaf a.s. zaterdag kun je in het Geert Groote Huis in Deventer een virtueel bezoek brengen aan de verdwenen kapel van Geert Groote. Met behulp van Virtual Reality technologie ga je terug naar het jaar 1500 en wandel je rond in de kapel van de Moderne Devotie.

Wie zegt dat geschiedenis saai is moet binnenkort echt eens een bezoek brengen aan het Geert Groote Huis in Deventer. Vanaf 26 november tot en met eind januari biedt het museum een uniek inkijkje in het leven van Geert Groote en zijn volgers. Met een Occulus Rift op je neus wandel je d.m.v. virtual reality zo de rijke historie van de 16e eeuw binnen. Je brengt een bezoek aan de kapel die rond het jaar 1500 op de plek van het Geert Groote Huis stond en waarin de broeders en zusters van het Gemene Leven samenleefden.

Psalter
In de virtuele kapel kun je bovendien een unieke blik werpen op een bijzonder psalter. Dit psalmboek staat logischerwijs boordevol psalmen uit het Oude Testament maar ook historische cantica, litanieën en een liturgische kalender ontbreken niet in dit stukje virtuele geschiedenis.

Het originele exemplaar van dit psalmenboek is eigendom van de Athenaeumbibliotheek. Speciaal voor deze gelegenheid zal het psalter van half december tot eind januari te bewonderen zijn in het geert Groote Huis.

Museum Geert Groote Huis is open van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs is € 5,- per persoon, inclusief Virtual Reality belevenis.

Museum Geert Groote Huis – Lamme van Dieseplein 4 – 7411 LX Deventer

Reacties

reacties