Na een toer door Overijssel staat voor Deventer schrijver Özcan Akyol een thuiswedstrijd op het programma. De succesauteur en opiniemaker debatteert op vrijdag 25 november in de Centrum Bibliotheek in Deventer met stadsgenoten over het thema democratie. 

Akyol zal het debat, dat in kader van de actiemaand Nederland Leest gehouden wordt, inleiden met het voorlezen van een column die hij schreef over het thema democratie. Onder leiding van moderator Robert van ’t Wout kan het publiek vervolgens met hem én elkaar in debat. Ook zijn er een aantal vooraanstaande Deventer politici uitgenodigd om een bijdrage aan het debat te leveren. Onder hen onder andere PvdA Tweedekamerlid Keklik Yücel, ex-wethouder Marco Swart (VVD), PvdA raadslid Rob de Geest en de fractievoorzitters van Deventer Sociaal (Kitty Schmidt) en Groenlinks (Tjeerd van der Meulen).

ozcan akyol - nederland leest-minÖzcan Akyol is naast als begenadigd schrijver bij het grote publiek misschien wel bekender als opiniemaker. Door zijn spraakmakende columns waarin hij de confrontatie op beladen onderwerpen als religie en bijvoorbeeld populisme niet uit de weg gaat, mengt de Deventer schrijver zich met grote regelmaat in actuele discussies. Ook is hij graag geziene gast bij televisieprogramma’s als De wereld draait door en voert hij bijvoorbeeld via Twitter vrijwel dagelijks het debat met zijn volgers. De kans op een kleurloos en saai debat is hierdoor vrijwel uitgesloten. Reden genoeg om je te mengen in het debat over de voors en tegens, zin en onzin, kansen en risico’s van onze democratie in de Centrum Bibliotheek Deventer aanstaande vrijdag.

Meer informatie over de actiemaand Nederland Leest op www.nederlandleest.nl
Op deze website kun je tevens lezen hoe je gratis één van de 3 geschenkboeken die over het thema democratie gaat kunt afhalen bij de bibliotheek.

Debat Centrum Bibliotheek – Brink 70 Deventer – 25/11/2016 17.00 uur – Toegang: Gratis

Reacties

reacties