Tijdens de toch al gezellige koopzondag op 6 november vindt voor het eerst Street Art Streets plaats in de Deventer binnenstad. Op diverse locaties kun je op deze dag Street-Art-artiesten aan het werk zien en ontstaat er prachtige kunst onder het toeziend oog van het winkelende publiek.

Graffity artists, tekenaars, 3-D geprinte objecten en zelfs wild-breiers, tijdens Street Art Streets bruisen de winkelstraten van Deventer van de creativiteit. Tijdens het evenement maak je kennis met allerlei disciplines binnen de Street-Art en kun je je vergapen aan de verbluffende kunstwerken die onder je neus ontstaan.

Lokaal talent
Onder de kunstenaars die je op deze dag live in actie kunt zien is veel lokaal talent. Zo zullen o.a. CORKVILLE (Mark van der Noord) en sgt. Friendly (Sander op den Dries) hun creativiteit de vrije loop laten tijdens het evenement. Verder zullen de dames en heren van Voorstad Verbindt, die onlangs landelijke bekendheid vergaarde door een huis van een nieuwe buurtbewoner in te pakken met een kilometerslange Go-Ahead Eagles sjaal, de binnenstad op verrassende plekken opleuken met hun brei- en boorduurwerken.

Randprogramma
Ook de lokale middenstand omarmt het evenement en doet een creatieve duit in het zakje tijdens deze dag. Zo kun je bij De Noorman (Kleine Overstraat 41) Pascale Guillou (Illustration & Graphic Design) aan het werk zien. Zij maakt op deze dag de etalage van dit unieke zaakje winterklaar. Gewapend met penseel en verf zal Pascale prachtige winterse taferelen aanbrengen waarbij jij je ogen uit zult kijken. Op het terras van de Noorman worden ondertussen de kids vermaakt met een leuke interactieve activiteit.

Tegelijkertijd vindt er in de Hip (Brink 21) de allereerste editie van de DDD (Deventer Design Discount) plaats. 7 uur lang wordt de Hip omgetoverd tot een ‘mega store’ waar je tegen zeer scherpe tarieven je slag kunt slaan. Tijdens DDD kun je, desgewenst onder het genot van een biertje, o.a. allerlei gekke gadgets van de Hipshop, Unieke Runway items van Futura en het ‘vetste design’ van Carlos in huis aanschaffen tegen laagdrempelige tarieven!

Informatiepunt
De lokale creatieve entrepeneurs van byBean & De Knutselarij (Brink 55) houden tijdens Street Art Streets een Open Office. Naast een uniek inkijkje bij deze twee creatieve onderneemsters (en hun leuke artikelen) geldt deze locatie bovendien als het ‘StreetArtStreet INFO punt’. Op deze locatie kun je tussen 11.00-15.00 uur programmaboekjes afhalen en info over de artiesten krijgen.

De op deze dag gemaakte kunstwerken zijn na het evenementen tot januari in diverse etalages in Deventer te zien. De organisatie van Street Art Streets is in handen van creatief ondernemer Egbert.EGD en cultureel producent Karlijn Ribbers Producties in opdracht van Stichting Deventer Binnenstadsmanagement.

Street Art Streets – Zondag 6 november 2016 (12.00-17.00) – Binnenstad Deventer – Meer info: www.streetartstreets.nl

Reacties

reacties