Op 15 en 16 mei 2016 is het weer Pinksteren. Heerlijke dagen om er eens lekker op uit te trekken in en rond onze eigen mooie stad. Er is weer van alles te doen en te beleven in en rond Deventer. Wij zetten een paar leuke activiteiten op een rij! 

zeldzaammooi-nunuZeldzaam Mooi Evenement (Tweede Pinksterdag)

Zeldzaam mooi is een uniek evenement bij Nunu in Schalkhaar en staat in het teken van creativiteit, diversiteit en kwaliteit. Op het terrein achter de speelweide zal de inmiddels bekende markt met allerlei handgemaakte en zeldzaam mooie producten staan. Ook worden er door diverse creatieve ondernemers verschillende demonstraties en workshops gegeven die net als bij voorgaande edities in het teken staan van creatie en inspiratie voor jong en oud. (Lees meer over Zeldzaam Mooi Evenement)

Maandag 16 mei 2016 – 11:00 – 17:00 uur – Nunu, Raalterweg 22, Schalkhaar. Toegang en parkeren is gratis.

spelen-op-de-brinkSpelen op de Brink (Eerste Pinksterdag)

Wat ons betreft is het een van de leukste, gratis, activiteiten voor de kids in Deventer; Spelen op de Brink. Waar de kids zich midden op de mooie Brink vermaken met oud-Hollands speelgoed zoals hoge bi’s, hoepels, vliegende Hollanders en nog veel meer, genieten de ouders van een drankje op een van de gezellige terrassen. Een echte aanrader!  (Lees meer over Spelen op de Brink)

Zondag 15 mei 2016 – 14.00 – 16.00 – Brink, Deventer – Toegang gratis

muziekkoepelneringbogelPinksterpicknick met live muziek in het Worpplantsoen (Eerste Pinksterdag)

De hele zomer kun je genieten van verschillende optredens in het Worpplantsoen. Op 15 mei, Eerste Pinksterdag, kun je genieten van maar liefst twee live acts die garant staan voor een gezellige middag rond de Muziekkoepel Nering Bögel. Neem gerust je picknickkleedje mee! (Lees meer over de Pinksterpicknick in het Worpplantsoen)

Zondag 15 mei 2015 – 14.30 – 16.30 – Worpplantsoen – Toegang gratis

ijsselvalleiclassicsStart IJsselvallei Classics op de Brink (Tweede Pinksterdag)

Op Tweede Pinksterdag, start op de Brink in Deventer de IJsselvallei Classics met prachtige klassieke toerauto’s. Leuk om te zien! Vanaf 11.00 uur is er voorafgaand aan de start van de toertocht een showcase op de Brink waar tientallen oldtimers en young classics staan te pronken op de Brink.

Maandag 16 mei 2016 – 11.00 – Brink Deventer – Toegang gratis

de-HaereDag van het Kasteel op Landgoed de Haere (Tweede Pinksterdag)

Proef het verleden en ontmoet de kok en zijn dienstmaagden (www.toneelgroepblauwemaandag.nl doorlopende activiteit), ga mee met gids monique op een excursie over het landgoed, eet een lekker pasteitje bij de horeca van de Culture Club, laat de kids knutselen, ontmoet de IVN en ga met ze mee op natuurexcursie of bezoek de bunkers IJssellinie. (Website)

Maandag 16 mei 2016 – 10.30 – 16.00 – Landgoed de Haere, Haereweg 4 Olst – Toegang gratis (IJssellinie reguliere toegang)

Je hoeft je ook dit jaar niet te vervelen tijdens Pinksteren. Alle bovenstaande activiteiten zijn bovendien ook nog eens gratis toegankelijk! We wensen je alvast hele fijne Pinksterdagen toe!

Reacties

reacties