Met een week vol activiteiten op en rond onze stalen ros worden jong en oud op recreatieve en sportieve wijze uitgedaagd wat vaker de fiets te pakken. Van fietstocht tot wielercafé en van stoere ATB clinics tot een ladies ride. Tussen 22 en 28 oktober 2016 valt er van alles te ontdekken en te doen tijdens de Fietsweek Deventer.

Deventer geldt in Nederland als de bakermat van de fiets en het sportieve fietsen. In 1869 werd de eerste Nederlandse fietsfabriek Burgers in Deventer opgericht. De eerste Nederlandse wielerclub ‘Immer Weiter’ werd in 1871 eveneens in Deventer opgericht. Reden voor de Gemeente Deventer, Sportbedrijf Deventer en wielerclub Immer Weiter om het initiatief te nemen voor de Fietsweek Deventer.

De fietsweek is de start van het project 365 dagen fietsen, waarbij Deventer samen met andere steden de provincie Overijssel verder wil ontwikkelen tot de bakermat van het fietsen. Thema’s die tijdens de Fietsweek Deventer naar voren komen zijn veiligheid, gezondheid en mobiliteit. Dit alles in een boordevol programma vol sportieve, interessante en bovenal gezellige activiteiten!

Programma Fietsweek Deventer 2016

Zaterdag 22 oktober

1. Expositie

De fietsgeschiedenis van Deventer in beeld om 9:00 uur bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Deventer. Een bijzondere expositie van Immer Weiter. De fietsgeschiedenis van Deventer staat centraal.

2. Wielerclinics

Kids van 8 tot 12 jaar in actie om 10:30 uur bij Sportpark Keizerslanden, Deventer
Wielerclinics voor kinderen van 8 tot 12 jaar op de wielerbaan van DRV de Zwaluwen.

3. Opening Immer Weiter Brug Deventer

Opening Immer Weiter brug in Deventer met oud wielerkampioen Hennie Kuiper om 12:30 uur.

Zondag 23 oktober

1. Ladies ride

Ladies Ride voor alle vrouwen van Deventer met een racefiets om 09:30 uur vanaf Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Deventer. Ladies ride met Loes & Loes. Een leuke rit voor alle vrouwen van Deventer met een racefiets!

Maandag 24 oktober

1. Sportstars

Train mee met een echte wielertrainer om 10:00 uur bij Sportpark Keizerslanden, Deventer. Wielerclinics voor 1e jaars leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Dinsdag 25 oktober

1. Fietslessen voor schoolkinderen

Kinderen leren veilig fietsen in het verkeer om 08:30 uur bij Basisschool De Wizard, Deventer. Groep 6 van Basisscholen de Wizard en de Windroos krijgen deze dag fietsles van de Fietsbond, afdeling Deventer.

2. Sportstars

Train mee met een echter wielertrainer om 10:00 uur bij Sportpark Keizerslanden, Deventer. Wielerclinics voor 1e jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs.

3. ATB clinic voor G-renners

Maak kennis met de ATB om 13:00 uur bij Sportpark Keizerslanden, Deventer. Maak kennis met ATB clinics en ontmoet andere G-renners!

Woensdag 26 oktober

1. Presentatie Slim & Snel app

De overstap van auto naar de fiets om 08:00 uur bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Deventer.

Donderdag 27 oktober

1. Fietslessen voor schoolkinderen

Kinderen leren veilig fietsen in het verkeer om 08:30 uur bij Basisschool De Wizard, Deventer. Groep 6 van de basisscholen de Wizard en de Windroos krijgen deze dag fietsles van de Fietsbond, afdeling Deventer.

2. E-bike demo dag

Maak een testrit en stel uw vraag om 09:00 uur bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Deventer. E-bike demo dag in samenwerking met Riesewijk fietsen

3. Herfstrit rondom Deventer

Fietsen langs gekleurde bomen om 09:30 uur bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Deventer. Herfstrit rondom Deventer met een fietsknooppunt route

Vrijdag 28 oktober

Wielercafé bij de Hip

Ieder uur staat bij Wielercafé De Hip een nieuw thema centraal vanaf 19:00 uur. Je vindt Wielercafé de Hip op de Brink 21 in Deventer.

Reden genoeg dus om deze week eens fijn op de fiets te stappen en de mooie omgeving van Deventer op je stalen ros te ontdekken! Iets dat overigens ook de rest van het jaar een absolute aanrader is!

Meer informatie op de website van: Fietsweek Deventer

Reacties

reacties