Maar liefst 40 monumenten openen de deuren tijdens Open Monumentendag in Deventer op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016. Naast dat deze veelal prachtige monumenten op deze dagen vrij te bezoeken zijn vinden er het gehele weekend diverse leuke activiteiten plaats in de historische Hanzestad aan de IJssel.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar “Iconen en Symbolen”. Speciaal rond dit thema worden er dit jaar diverse activiteiten georganiseerd waarbij symbolen, iconen en iconische gebouwen en landschappen een belangrijke rol spelen. Een spannende (tijdelijke) escape room in het voormalige café de Elegast, prachtige kunstwerken van oude en nieuwe Heiligen aan de gevel van het meest iconische gebouw in de Deventer skyline (Grote of Lebuinuskerk), de symboliek van deuren in een expositie in de Grote of Lebuinuskerk, een fietstocht langs iconische landschappen van de dorpen rondom Deventer en een expositie over gebruik van mascottes in het pand van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer aan het Pothoofd zijn slechts enkele van de activiteiten die dit weekend te doen en bezichtigen zijn.

Nacht van Goud

Het weekeinde rond Open Monumentendag in Deventer beleeft dit jaar een feestelijke opening met de “Nacht van Goud”. Tijdens deze Nacht van Goud zijn er 22 voorstellingen te zien op bijzondere (erfgoedlocaties) in de binnenstad van Deventer. De Nacht van Goud opent om 20.30 met een spectaculair dansoptreden op de Brink. Gedurende de Nacht van Goud vinden er op iedere locatie vijf voorstellingen plaats op het gebied van dans, muziek, theater, proeverijen en verhalen.

Programma Open Monumentendag 2016 in Deventer

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 kun je tussen 10.00-17.00 de mooiste monumenten van Deventer gratis bezoeken en ontdekken. Natuurlijk zullen bekende monumenten als de Grote of Lebuinuskerk en de Bolwerksmolen de deuren deze dagen openen. Maar er zijn nog veel meer, misschien minder bekende, monumenten in en rond Deventer die een bezoek meer dan waard zijn.

Download voor een volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten de programmafolder Open Monumentendag Deventer (10-11 september) en Ontdek de rijke historie van Deventer tijdens Open Monumentendag 2016 in Deventer!

Download: Programma Open Monumentendag 2016 Deventer

Op zaterdag 10 september staat er voor boekhandel Praamstra (Keizerstraat 2, 7411 HG Deventer) een Infokraam voor informatie over het programma en de monumenten.

Reacties

reacties