Rond de ijsmeesters van de Friese Elfsteden is het ijzig stil, maar de ijsmeesters van De Scheg waren er snel uit IT GIET DEUR! Dit kan maar één ding betekenen; De Schaatsnacht van Deventer staat voor deur!

“Het ijs is klaar voor de tocht der tochten, de Schaatsnacht van Deventer giet deur!” laat een overenthousiaste Tonnie Horstman ons weten. Neem van ons aan, als de coordinator der ijsmeesters van De Scheg het zegt dan is het zo! Op vrijdag 13 januari 2017 is het zo ver: de 14e Schaatsnacht van Deventer!

De schaatsnacht draait om de prestatietochten van: 25, 50, 100 of 150 kilometer. Voor deelnemers aan grote schaatstochten, zoals op de Weissensee, de Plansee in Oostenrijk of natuurlijk de Elfstedentocht, is de Schaatsnacht een uitstekende gelegenheid zichzelf te testen op één van de aangeboden afstanden.

Programma

Het programma van de Schaatsnacht van Deventer is gericht op verschillende doelgroepen ziet er als volgt uit:

16:00

Gezamenlijke start prestatietocht 25 (alleen voor jeugd), 50, 100 en 150 km (mass start)

16:00-23:00              

 Recreatief schaatsen

19:00-23:00

 Dance on Ice – Silent Disco

23:00

Einde prestatietocht

De grote gezamenlijke start (mass start) is om 16.00 uur. Mocht je dit niet redden dan mag je natuurlijk ook later starten. De enige regel is: Om 23.00 uur is de definitieve eindtijd en na dit tijdstip kan je niet meer finishen.

Deelnemers die de prestatietocht volbrengen ontvangen na afloop een medaille. Om de kans hierop te vergroten zorgen de ijsmeesters van De Scheg er voor dat het ijs tip-top in orde is. Ieder uur zullen zij het ijs verzorgen. Tijdens deze korte onderbrekingen worden de deelnemers in de watten gelegd met chocolademelk, energiedrank en energierijke tussendoortjes.

Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen tijdens het leukste schaatsevenement van het seizoen!

Meer informatie en inschrijven voor De Schaatsnacht van Deventer op de website van De Scheg.

Reacties

reacties