Voor velen heeft klassieke muziek een nogal saai en stoffig imago. Dat dit geheel onterecht is kun je op zaterdag 10 september zelf ervaren tijdens Festival Klassiek met een Twist. Op diverse locaties in het Havenkwartier Deventer vinden op deze dag diverse voorstellingen en optredens plaats. Het festival zal worden geopend met het allereerste optreden van het Valse Notenkoor, zingen kunnen ze niet maar de passie is er wél…

Klassieke muziek, maar dan net even anders, dat is de opzet van het festival. Het gratis toegankelijke festival wil de drempel tot de klassieke muziek slechten door haar bezoekers te trakteren op kleine klassieke soundbites en voorstellingen. Een programma dat aanvoelt als een jamsessie, van Bil Evens tot Bach met als slotakkoord een concert door Peter Beets en de zusjes Rosanne en Julia Philppens.

Diverse locaties

O.a. het Huis van de Amateurkunst, Loods570, Fooddock, DOK H2O en het Kunstenlab zijn het decor van de voorstellingen. Op het programma staan bijvoorbeeld het Gelders Contrabas Ensemble, Deventer tenor (en huisarts) René Slot, een open repetitie van het Deventer Symfonisch Orkest en het verassende Claxo Duet.

Voor het hele gezin

Festival Klassiek met een Twist is genieten voor het hele gezin. Voor kinderen (8+) is er zelfs een speciaal programma met o.a. een uitvoering van het sprookje ‘De Uilenpriesteres van Oplid’ door de bekende Mezzosopraan Christianne Stotijn.

‘Klassiek met een Twist’ is een initiatief van de werkgroep Klassieke Muziek Deventer, een unieke samenwerking tussen alle organisaties die klassieke muziek programmeren; Stichting Musora, Stichting Kamermuziek Deventer, Stichting Zaterdagmiddagconcerten, Deventer Schouwburg, de School van Frieswijk, Muziekkring Bathmen en Bureau Kunstcircuit.

Festival Klassiek met een Twist – Zaterdag 10 september 2016 (15.00-20.30) – Havenkwartier Deventer – Toegang gratis

Reacties

reacties