Fluorescerende dansende wezens, jong en oud, komen uit verschillende hoeken van de Brink en vullen de vloer met dans, spannende muziek en gouden koffertjes. Het is geen scene uit een nieuwe Hollywood kraker maar de openingsvoorstelling van de Nacht van Goud in Deventer. Een spectaculaire dansvoorstelling o.l.v. Marion van Veen op de Brink is dit jaar de aftrap voor een avond vol dans, muziek en theater, proeverijen en verhalen op diverse locaties in de Deventer binnenstad op zaterdag 10 september.

Maar liefst 22 voorstellingen zijn er te zien en beleven tijdens de Nacht van Goud, stuk voor stuk op bijzondere erfgoedlocaties in de binnenstad van Deventer. Nadat de spectaculaire opening (20.30 – Brink) heeft plaatsgevonden zullen vanaf 21.00 uur diverse intieme locaties hun kelders, zolders en hoekjes openstellen als decor voor exclusieve voorstellingen.

Divers

De voorstellingen zijn even divers als de locaties waar deze plaatsvinden. Zo rijgt stadsdichter Johanneke ter Stege de mooiste stukjes tijd aan elkaar in beeld, taal en muziek, in de vrouwengevangenis in de Walstraat. Iets verderop speelt de vijfsnavelige Roots Reggae Nederhop formatie Vreemde Vogels in het café van de Hip en laat Bente Adriaens je tijdens een lachworkshop de kracht van de daverende lach ervaren in de kelder van Engel en Bengel (Grote Overstraat).

Het programma staat verder bol van muzikale ontmoetingen en kleinschalige theatervoorstellingen op prachtige locaties. Ook zijn er om de inwendige mens te verzorgen een aantal proeverijen opgenomen in het schema. Zo kun je bij DAVO Stadsbrouwerij & Proeflokaal de lekkerste Deventer biertjes proeven en zetten dansende obers in de Mosterdfabriek alle zintuigen op scherp.

Unieke ervaring

Tijdens de Nacht van Goud Gedurende vinden op elke plek vijf voorstellingen plaats waardoor je de mogelijkheid krijgt meerdere voorstellingen na elkaar te bezoeken. Exclusieve voorstellingen dans, muziek en theater, proeverijen en verhalen voeren de boventoon op deze intieme locaties. Een unieke ervaring voor publiek en artiest!

Bekijk/Download: Het volledige programma/speelschema van de Nacht van Goud in Deventer.

Nacht van Goud 2016 – Diverse locaties (binnenstad) – Zaterdag 10 september – Opening 20.30 Brink – Toegang gratis

Reacties

reacties