Moederdag, Vaderdag en natuurlijk Dierendag; we kennen ze allemaal. Iets minder bekend, maar zeker niet minder leuk, is Opa-en-Oma dag! Dit jaar valt opa-en-oma dag op 4 juni, een dag om opa’s en oma’s eens lekker in het zonnetje te zetten! In Deventer kan dit op een wel heel erg leuke manier. In kader van deze landelijke opa-en-oma dag is er in Deventer een ontdekkingsreis door het Bergkwartier voor opa’s en oma’s en hun kleinkinderen.

Ik het kader van de landelijke opa-en-opa dag organiseren de gezamenlijke erfgoedinstellingen in Deventer (Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer en de Stichting Oud Deventer) een gezellige dag in het oude Deventer Bergkwartier. Tijdens een 1,5 uur durende ‘ontdekkingsreis’ ontdekken opa en oma samen met de kleinkinderen allerlei leuke wetenswaardigheden over het Bergkwartier. Ook zijn er op en rond de route diverse leuke activiteiten en kunnen de kleinkinderen samen met opa en oma op de foto in het Bergkwartier.

Bergkerk

De start van de tocht is bij de Bergkerk en als je de route volgt kom je op plaatsen waar je misschien nog nooit geweest bent. De Archeologische Dienst, de Deventer Borstelwinkel en het Etty Hillesumcentrum zijn aanwezig om te vertellen over allerlei leuke achtergronden over het Bergkwartier en om je allerlei leuke plekjes te laten zien. Om het nog gezelliger te maken is er muziek van De Wegwerkers!

Zomerkermis

Iedereen is welkom, en deelname aan deze leuke tocht is gratis. Wil jij samen met opa en oma op ontdekkingstocht door het Bergkwartier? Je kunt je op de dag zelf aanmelden tussen 9.30 en 10.30 uur bij de Bergkerk. De ontdekkingsreis duurt ongeveer 1.5 uur dus je hebt daarna misschien ook nog wel tijd om even met opa en oma in het reuzenrad te gaan op de zomerkermis!

Reacties

reacties