Na vier avonden de weersinvloeden te hebben getrotseerd komt er vanavond op feestelijke wijze een einde aan de avondvierdaagse in Deventer. De slotavond van de avondvierdaagse is altijd extra gezellig. Traditioneel worden de jonge wandelaars ingehaald met een feestelijk defilé op het Grote Kerkhof en zullen ze daarna via de Deventer binnenstad naar het eindpunt wandelen.

Aan de 72 editie van de Deventer Avondvierdaagse doen zo’n 3500 enthousiaste (voornamelijk) basisschoolleerlingen mee. Vier avonden lang wandelen zij tochten van 6 of 11 kilometer voor de felbegeerde vierdaagse-medaille. Hierdoor is de Deventer Avondvierdaagse het grootste (meerdaagse) sportevenement in Deventer.

Laatste etappe

De laatste etappe start vanavond om 19.00 uur bij Buurt- en speeltuinvereniging “Wijk 16”. Onder begeleiding van enkele muziekkorpsen beginnen de lopers aan een tocht van ongeveer 5 kilometer door en rond de Deventer binnenstad. De verwachte aankomst op het Grote Kerkhof voor het defilé is rond 19.30 uur.

Ook volgend jaar is er weer een avondvierdaagse in Deventer. De 73ste avondvierdaagse wordt gehouden van 15 tot en met 18 mei 2017.

Wil jij de wandelaars aanmoedigen langs de route of op het Grote Kerkhof? Kijk dan op de website van de Deventer Avondvierdaagse voor meer informatie.

Reacties

reacties