Op zaterdag 16 april gaat Havenkwartier Deventer voor de derde keer LOS tijdens de derde editie van het LOS festival. Dit jaar kun je rekenen op nog meer kunstenaars, ondernemers horeca, culturele organisaties én nieuwe locaties!

Het is lastig om LOS in het kort te omschrijven. Woorden als bijzonder, intiem, eigenzinnig en cultureel beschrijven het festival maar dekken de lading niet in zijn geheel. In korte tijd heeft LOS Festival zich een plek in het toch al royale landschap van culturele events in Deventer weten te veroveren en misschien nog wel belangrijker; in het hart van vele Deventenaren die gek zijn op LOS en alles dat er zich op en rond het Havenkwartier afspeelt.

Smeltkroes van 20 hectare

Hoewel je het qua oppervlakte niet zou zeggen is LOS echt een intiem festival te noemen. De kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare en omarmen je direct nadat je het festivalterrein op loopt. Je bent niet zomaar ergens; Je bent op bezoek bij de Havenkwartierders thuis, en dat voel je.

Voor ieder wat wils

los-festival-havenkwartier-deventer-2015Concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater en eten & drinken zomaar een greep uit alle activiteiten die je kunt verwachten tijdens LOS Festival. Letterlijk voor ieder wat wils dus. Je kunt actief deelnemen of je gewoon lekker laten meenemen door de vrijzinnige, ontspannen en avontuurlijke sfeer in het prikkelende havengebied.

ArtEZtrada staat garant voor een spectaculaire opening van het festival (13.00 uur op het Havenplein.) Verder kun je bij de Foodtrucks van Fooddock genieten van de lekkerste bites op het Lazy Field en aan het havenplein. Laat je verassen door alle exposities en open ateliers, mooie verhalen van Prins Franken, theatervoorstellingen bij TAMTAM en het straattheater van Gajes en ArtEZtrada. Meedoen kan ook, Ga zelf aan de slag in diverse workshops zoals edelsmeden bij KunstGoud en Agatha Leerdam. Maak een moodboard bij NIK+Alice, ontdek een drummer in jezelf bij Deltabeays of maak je eigen video bij Bureau Beeldtaal. Liever nog wat actiever bezig? Dan kun je terecht bij Burnside, First Dutch Table Squennis Tournament en Bounz. Of je gaat gewoon lekker shoppen bij pop-up shop Rijckdom, huiskamercafé Havn, La Bottega, Treet en Smartlab.

Natuurlijk mag lekkere muziek op een festival als dit niet ontbreken. De line-up van LOS is al even divers als alle andere activiteiten. Zowel lokale als (inter)nationale artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting van het festival. Je kunt ontspannen genieten van diverse singer/songwriters of hiphopband The Hidden Agenda, maar ook een van de avontuurlijke concerten op spannende locaties bezoeken. Het feestje gaat door tot in de avond met de soulvolle afrofunk grooves van KOFFIE bij zomerbar PIKNIK en dikke vette beats uit de 90’s bij DOK H2O.

Vanaf 13.00 zijn de deuren open voor al deze en nog veel meer extra activiteiten, en het mooie is: de toegang is gratis! Je kunt dus je hele dag kiezen uit alle leuke activiteiten en concerten. Als je wilt kiezen tenminste. Onze tip: Laat het lekker over je heen laten komen en laat je meeslepen door de sfeer en typerende vibe van het festival: Ga LOS!

Meer info op de website van Havenkwartier Deventer

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here