Deventer Koek, Deventer Mosterd, Deventer Toren, het kon eigenlijk ook niet langer ontbreken; vanaf vrijdag 8 april opent DAVO Bieren, Stadsbrouwerij & Proeflokaal dan eindelijk haar deuren en heeft Deventer een eigen Stadsbrouwerij.

“Een plek in Deventer waar alles draait om écht lekker bier en een brouwerij geheel naar eigen inzicht. Een plek waar je alles te weten kunt komen over bier; zien hoe het gemaakt wordt en direct proeven in het proeflokaal” zo omschrijven de mannen van DAVO bieren de nieuwe Stadsbrouwerij & Proeflokaal. ,,Een stadsbrouwerij in Deventer. Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools en meestal ook iets Bourgondisch: het leven is er goed! Deventer heeft wat dat betreft veel te bieden.”

2012

Al in 2012 begonnen Arnoud, Marijn, Frits en Jos met DAVO Bieren. Als hobby naast hun vaste baan en al snel smaakte het naar meer. “Bij een bevriende brouwer konden we het eerste DAVO bier brouwen, de Hoppenblond. Die 1000 liter bier was sneller verkocht dan gedacht en al gauw ontstonden de plannen voor een eigen Deventer bierbrouwerij.

Karakteristiek

De brouwerij gaat zich vestigen in het karakteristieke pand aan de Sluisstraat 6 waarin vroeger molenmakerij Ten Zijthoff, enkele machinefabrieken en een automuseum zaten. Het pand is moest stevig worden aangepakt. “De brouwerij komt volledig in het zicht te staan, vanuit het proeflokaal zie je straks de brouwketels en de gistingstanks.”

opening-davo-bieren-stadsbrouwerij-proeflokaal-deventerOpeningsweekend

Op vrijdag 8 april is de officiële opening van de Stadsbrouwerij & Proeflokaal. Maar het hele weekend staat in het teken van deze feestelijke gebeurtenis en zal de stadsbrouwerij vanaf 12.00 uur geopend zijn. Tijdens de opening worden bovendien twee nieuwe DAVO bieren gelanceerd die je dan direct kunt proeven!

Vanaf dat moment kun je voor een echt Deventers biertje terecht in “onze” eigen Stadsbrouwerij een mooie aanvulling voor onze stad. “Gezellig in het proeflokaal of Doe samen met collega’s, vrienden of familie een bierproeverij of ga gewoon een lekker DAVO bier drinken” roepen de mannen enthousiast.

Proost!

Meer informatie op de website van DAVO Bieren.

Reacties

reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here