De prachtige natuur en vergezichten bij de IJssel en haar uiterwaarden lenen zich uitstekend voor een fijne wandeling of fietstocht rondom Deventer. Het is heerlijk om er op een vrije middag op uit te trekken en te genieten van al dat moois, en nog leuker is het wanneer je dan onverwacht, verscholen langs de IJssel, nieuwe plekjes ontdekt zoals het Little River Café aan de loswal bij Wijhe.

Waar de passantenhaven aan de IJssel er eerder nog wel eens troosteloos bij kon liggen pronkt nu een groot schip, Salamander 2 genaamd, dat sinds kort het Little River Café huisvest. Eenmaal aan boord van het 22 meter lange schip worden we verwelkomd door een oude bekende uit de Deventer Horeca. Katinka Durkstra, die eerder een restaurant én de jachthaven in Deventer bestierde, begroet ons met een stralende lach “Welkom in het Little River Café, kom aan boord!”

little river cafe wijhe
De Salamander 2 maakte de grote oversteek van Tholen naar Wijhe.

Sinds de grote oversteek die de Salamander 2 maakte van het Zeeuwse Tholen naar dit mooie plekje aan de IJssel is er veel gebeurd. Het schip heeft een ware metamorfose ondergaan. Zo is er een dakterras aangelegd waar vanaf je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de IJssel. Benedendeks wordt er hard gewerkt aan de inrichting van een knus restaurant zodat de gasten ook op de minder zonnige dagen bij het Little River Café terecht kunnen.

little river cafe friet
De zoete aardappelfrietjes alleen al zijn een fietstochtje naar Wijhe meer dan waard!

Op de zomerkaart van het Little River Café prijken naast enkele gebruikelijke snacks, veelal biologische, lunchgerechten en hapjes die door Katinka in de nieuw gerealiseerde keuken worden bereid. Onze keuze valt op de aubergine/feta kroket op een heerlijke bruine bol en de zoete aardappelfrietjes, neem van ons aan: die wil je geproeft hebben!

Tijdens de zomer(vakantie) is het Little River Cafe iedere dag (11.00-19.00) geopend voor een kop koffie met heerlijke (biologische) appeltaart, een drankje of lekkere lunch.

In het naseizoen ben je van woensdag tot en met zondag (11.00-19.00) van harte welkom bij het Little River Café en zal ook het gezellige restaurant geopend zijn. Ook is het mogelijk het schip af te huren voor een gezellig feestje (inclusief buffet) of rondvaart over de IJssel.

Little River Café – Veerweg (Loswal), Wijhe

Informatie verhuur / rondvaarten Little River Café:
Mail: little-river-cafe@outlook.com
Telefoon: 06-16237542

Reacties

reacties