Dit jaar zal door de Deventer Jeu de Boules Club “KARRO-DEUX” op zondag 21 augustus voor de vijfentwintigste maal  het traditionele André‘s  Bacchustoernooi voor de Deventer Horecaondernemingen worden georganiseerd. Dit evenement wordt gedragen door de horecaondernemers in Deventer, maar de volledige organisatie ligt in handen van DBC Karro-Deux. Tijdens deze 25ste editie zal ook een team van de Gemeente Deventer meespelen.

In 1991 is door André Slingschröder het initiatief genomen om jeu de boulesteams van de Deventer horecabedrijven met elkaar te laten strijden om de Bacchus Wisselbokaal. Het is uitgegroeid naar een grootse jaarlijkse ontmoeting in Franse sferen op de Brink in onze stad. Ter nagedachtenis aan de initiatiefnemer is na zijn overlijden zijn voornaam toegevoegd aan de naam van het toernooi: “André’s Bacchustoernooi”.

 

Bacchus Wisselbokaal
De teams strijden ook dit jaar om de Bacchus Wisselbokaal

Teams

De deelnemende horecabedrijven kunnen meerdere teams inschrijven. Omwille van de sportiviteit mag per team slechts één speler lid zijn van een jeu de boules vereniging. Elk team speelt 5 wedstrijden van dertig minuten. De tegenstander is door loting bepaald. Het bezit van de Bacchus Wisselbokaal zal dit jaar worden verdedigd door de winnaars van vorig jaar: team Grand Café Samen 1 uit poule A en team Ristorante Bella Roma 1 uit poule B.

 

 

25e editie

Voor de 25e editie van het toernooi wordt op die dag de Brink omgetoverd tot een feestelijke “Place de Petanque” een jeu de boulesterrein met maar liefst 36 banen. Daarop is ruimte voor 216 spelers!  Naast het toernooi zullen er kraampjes staan met typische Franse producten en is er gedacht aan een gezellige muzikale omlijsting van het toernooi.

Met een zonnige dag en volle terrassen kun je in Franse sferen kunnen genieten van de strijdende boulesteams.

Programma

Het André’s Bacchustoernooi start zondag 21 augustus om 11.00 uur met de voorrondes; deze duren tot circa 15.00 uur, waarna de kwart- en halve finales zullen worden gespeeld. De finale is gepland om circa 17.00 uur. Daarna worden de prijzen uitgereikt en natuurlijk ook de wisselbekers voor de winnaars in de A- en de B-poule. Dit jaar is er voor elke deelnemer een aardige verrassing/herinnering.

De Deventer Boules Club, “DBC KARRO-DEUX”, verzorgt de aanleg van de banen, de organisatie van het toernooi en de wedstrijdleiding. Net als in voorgaande jaren wordt op 21 augustus weer een grote toestroom van kijkers verwacht.

Je bent van harte welkom om van de heerlijke Franse sferen te komen genieten, en om je favoriete Horecagelegenheid aan te moedigen vanaf een van gezellige terrassen op de Brink!

André‘s  Bacchustoernooi 2016 – Zondag 21 augustus 2016 – v.a. 11.00 uur – Brink, Deventer

Reacties

reacties