Op zaterdag 25 juni wordt voor de 16e keer de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs georganiseerd, voor het eerst in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer.

Op deze stripboekenbeurs kun je lekker snuffelen door een royaal en gevarieerd aanbod van stripboeken. Ook kun je aanschuiven bij je favoriete tekenaar die misschien wel een persoonlijke tekening voor je maakt! Dick Heins, Luca Erbetta, Hans van Oudenaarden, Gerard Leever, Mario Boon en Frodi de Decker zijn zomaar een paar van de gerenommeerde stripauteurs die hebben toegezegd in Deventer te komen signeren, maar er is nog veel meer te doen!

Speel de hoofrol in een echte strip

Zo kun je een echte rol spelen in een stripstrook. Fotografe Marianne Berkhoff en haar team komen naar Deventer met een volledige special effects fotostudio. Voor een green screen speel je zelf de hoofdrol in een strip van Elsje, of speel een figuur uit bijvoorbeeld Snippers en ga naar huis met je eigen stripstrook!

In samenwerking met Smartlab zal kunstenaar David Tromp tijdens deze stripbeurs figuren van Dating For Geeks, dagstrip van Kenny Rubenis in de Metro, in 3-D vereeuwigen met een 3-D printer.

Kenny Rubenis Dating For Geeks
Kenny Rubenis is stripauteur van dagstrip Dating For Geeks in dagblad Metro

Retro-Games

Liefhebbers van retro-games kunnen op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs hun hart op halen. Een flink gedeelte van de beurs zal worden ingericht door Arcadium. Zij nemen oude én nieuwe consoles mee. Je kunt los gaan op 30 jaar oude Nintendo’s en Sega’s maar ook op nieuwere Playstations en de X-Box. Ze zullen allemaal speelklaar voor je klaarstaan inclusief heel veel aan strip gerelateerde games als Asterix, Kuifje en Robbedoes of modernere games als XIII en Largo Winch.

Genoeg te beleven dus op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs in het mooie Deventer! De beurs is op zaterdag 25 juni geopend van 10.00 tot 16.30 en is gratis toegankelijk. 

Reacties

reacties