In het weekend van 27 tot en met 29 mei 2016 loopt het Havenkwartier weer over van jong talent tijdens Festival Havenwerk 2016. Het festival, dat inmiddels hét talentenfestival van Nederland mag worden genoemd, staat ook dit jaar weer bol van (inter) nationale theater- en dansvoorstellingen en andere leuke activiteiten.

UPDATE: FESTIVAL HAVENWERK 2017: 9 t/m 11 juni 2017

Meer dan 800 deelnemers verzorgen een weekend lang voorstellingen. De aanwezigheid van groepen uit o.a. Kopenhagen, Berlijn, Antwerpen en Gent zorgen voor een extra bijzonder tintje aan de toch al royale programmering van het festival. Het is echter niet alléén theater dat de klok slaat tijdens Festival Havenwerk 2016. Naast theater is er binnen het programma ook veel aandacht voor singer-songwriters, dans en allerlei interessante workshops, presentaties en masterclasses.

festival-havenwerk-2016REGATTA
Tijdens het festival keert ook theaterwedstrijd REGATTA voor de zesde keer terug naar het Havenkwartier. Binnen het thema ‘Food for Thought’ gaan acht korte theaterproducties met elkaar de strijd aan om eeuwige roem en 5000 euro prijzengeld.
Nieuw op het programma is het onderdeel Kunstbaken waarin leerlingen van cultuurprofielscholen de kans krijgen hun eigen theaterpresentatie op de planken te zetten.

Havenkwartier
Zaterdag 28 mei van 12.30 uur tot 24.00 uur en zondag 29 mei van 12.00 uur tot 18.00 uur vindt het festival plaats in het Havenkwartier van Deventer. Vrijdag 27 mei is er overdag een besloten workshopprogramma. ’s Avonds zijn er presentaties en is het terrein vrij toegankelijk.

Naast de voorstellingen is er een uitgebreid randprogramma op en rond het festivalterrein. Zo kun jij je favoriete nummer aanvragen en daar (met koptelefoon op) ongegeneerd op losgaan in de Silent Disco, is er een Vlogwedstrijd en zijn er exposities in het Kunstenlab.

festival-havenwerk-2016-dans

Festival Havenwerk is een uniek evenement voor liefhebbers van theater, dans, muziek en kunst. Zelfs wanneer je normaliter een theater het liefst voorbij loopt is een bezoek aan “Havenwerk” een aanrader. Het enthousiasme van de jonge talentvolle deelnemers, de ontspannen en inspirerende sfeer én natuurlijk de aanstekelijke gezelligheid van het festival maken dat een bezoek aan Festival Havenwerk 2016 in jouw agenda niet mag ontbreken. www.festivalhavenwerk.nl

Reacties

reacties