Doen

Expositie meestervervalser van Meegeren in stadhuis Deventer

het laatste avondmaal - van meegeren

In de tentoonstellingsruimte van het stadhuis van Deventer is vanaf 3 november de expositie “Een echte Van Meegeren” te zien. De pop-up expositie is opgebouwd rondom het beroemde schilderij Het Laatste Avondmaal van de Deventer schilder en meestervervalser en is gratis toegankelijk.

Het schilderij in de stijl van Vermeer is de grootste vervalsing van Van Meegeren ooit. Van Meegeren schilderde zijn vervalsing op een doek van de zeventiende-eeuwse schilder Abraham Hondius. Nadat het vervalste doek in 1941 door een kunstverzamelaar werd aangekocht voor maar liefst 1.6 miljoen gulden, bleek pas tijdens het proces tegen Van Meegeren in 1946 dat het om een meesterlijke vervalsing ging. Van Meegeren zelf overleed kort na de uitspraak van het vonnis in 1947.

Schenking
Nadat het schilderij vanaf 1996 als topstuk onderdeel uitmaakte van de Van Meegeren expositie in de Rotterdamse Kunsthal, kwam de meestervervalsing in het bezit van de bekende Deventer fabrikant Paul Schoemaker. Onlangs hebben zijn erven het werk geschonken aan Vereniging De Waag.

Film
De productie van deze expositie is in handen van Deventer Verhaal, verantwoordelijk voor erfgoed in Deventer. De film Een Echte Vermeer gaat over de meestervervalser Van Meegeren. Deze is vanaf 3 november dagelijks te zien in Filmhuis De Keizer.

Tussen 3 november 2016 en 5 februari 2017 is de expositie “Een echte Van Meegeren” te zien in de tentoonstellingsruimte van het stadhuis in Deventer (Grote Kerkhof 1). Van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00-18.00 en op donderdagavond tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties

reacties

Hotels

Meest Gelezen

Over OntdekDeventer.nl

OntdekDeventer.nl is hét startpunt voor alles wat je wilt weten over Deventer. Alles over Evenementen, Shoppen, Overnachten en Cultuur in Deventer voor jouw verzameld op OntdekDeventer.nl

OntdekDeventer.nl houdt je op de hoogte van alles wat je niet mag missen in Deventer. Volg ons ook op Facebook & Twitter voor extra lezersacties en aanbiedingen!

Ook over Deventer:

Copyright © 2016 Ontdek Deventer.

Naar Boven

HEEL EVEN VOOR DAT JE GAAT: ONTVANG JIJ DE DEVENTER MAANDAGENDA AL?

Wil jij geen evenement in Deventer missen? Meld je nu aan en ontvang de Deventer Maandagenda iedere maand gratis in je inbox!

Je gegevens worden nooit beschikbaar gesteld aan derden.

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co